---I had a pleasant weekend on the farm. ---_________. A.Oh, that’s very nice of you B.It

---Ihadapleasantweekendonthefarm.---_________.A.Oh,that’sveryniceofyouB.It’sapleasure... ---I had a pleasant weekend on the farm. ---_________. A.Oh, that’s very nice of you B.It’s a pleasure C.Congratulations D.I’m glad to hear that 展开
二号滚_蛋232
D

试题分析:Oh, that’s very nice of you 哦,你太好了;It’s a pleasure 这是我的荣幸;Congratulations祝贺你;I’m glad to hear that很高兴听到那个消息。根据上文,我在农场上度过了一个愉快的周末。结合语境可知选D。
点评:情景交际的考查是英语考试的重点,做此类题型首先要理解各个选项中句子的含义,然后结合具体语境选择合适答语。回答时一般要遵从以下几个原则:礼貌原则,利他原则和英语文化习惯。平时应注意积累各种习惯用语,了解英美文化的区别,尤其注意不能以中式思维思考英语问题。平时应加强英语阅读,增强语感,多了解一些英语文化方面的知识。