用英语介绍中国文化

王豆豆zy

用英语介绍中国文化:龙图腾。

Dragon totem worship in China has been around for the last 8,000 years. The ancients in Chinaconsidered the dragon (or loong) a fetish that combines animals including the fish, snake, horseand ox with cloud, thunder, lightning and other natural celestial phenomena.

The Chinese dragonwas formed in accordance with the multicultural fusion process of the Chinese nation. To theChinese, the dragon signifies innovation and cohesion.

新四大国粹:

饺子是深受中国人民喜爱的传统食品。相传为古代医 圣张仲景发明。

饺子的制作是包括:擀皮、备馅、包馅、水煮四个步骤。其特点是皮薄馅嫩,味道鲜美,形状独特,百食不厌。民间有“好吃不过饺子”的俗语。

中国人接亲待客、逄年过节都有包饺子吃的习俗,寓意吉利。对崇尚亲情的中国人来说,“更岁交子”吃饺子,更是欢度除夕、辞旧迎新必不可少的内容。

针灸是中医学的重要组成部分。按照中医的经络理论,针灸疗法主要是通过疏通经络、调和气血,来达到阴阳归于平衡,使脏腑趋于调和之目的。其特点是“内病外治‘’。

主要疗法是用针刺入病人身体的正负定穴位,或用艾火的温热刺激烧灼病人的穴位,以达到刺激经络。治疗病痛的目的。针灸以其独特的优势,流传至今并传播到了世界,与中餐、功夫、中药一起被海外瞥 为中国的“新四大国粹”。