总结一下每个中国传统文化活动的意义是什么。(英语作文需要用) 50

不光是传统节日,还要有传统习俗!比如:舞狮活动的意义是什么?请简短总结一下,一句话概括最主要的意义就可以了!谢谢!... 不光是传统节日,还要有传统习俗!比如:舞狮活动的意义是什么?
请简短总结一下,一句话概括最主要的意义就可以了!谢谢!
一瓶冒泡的可乐79dT
了解中国传统文化有以下重要意义:

1、国家的强盛离不开文化的支撑。中华优秀传统文化是中华民族的重要文化软实力,为中华民族发展提供强大的精神力量,只有把中华优秀传统文化更好地融入中国特色社会主义建设中,才能造就实现中国梦的强大文化力量。

2、中国传统文化是中国化马克思主义的构成要素,正是马克思主义与中国传统文化在中国大地上的互补共生,才最终形成了富有活力的中国化马克思主义,指导中国革命和建设不断取得胜利。加强中华传统文化教育,也有助于中国特色社会主义理论体系与时俱进、长葆活力。

3、青少年是实现中国梦的生力军。当前,加强中华优秀传统文化教育,对于引导他们坚定走中国特色社会主义道路、实现中华民族伟大复兴中国梦的理想信念,具有重大而深远的历史意义。

4、继承和发扬传统优秀的传统文化,可促进国家民族认同、凝聚人心、激发民族意志,可扭转一些社会成员诚信缺失、道德失范,有助於维护社会稳定与和谐。
匿名用户
比较书面的答案是显示出民众对美好生活的向往和蓬勃的朝气以及对亲情的重视。其实质就是人类是爱热闹爱找乐的群居动物。
邛寄rO
Protect Traditional Chinese Culture
The passage mainly tells us the importance of protecting traditional Chinese culture, which is challenged or facing extinction because of the developing society and changing lifestyle. Besides, China is nationwide sparing no efforts to do it.(36 words)
The protection of national and folk culture is of great significance to Chinese cultural diversity and also to the harmonious development between local economic and social development. It is reported that the Guangdong government pays special attention to protecting Chaoju(潮剧), a local drama born in Chaozhou in the eastern Guangdong province.
In my opinion, some measures should be taken to protect traditional culture effectively. To start with, we should make a law to regulate the society s performance. Besides, we should draw more people s attention to it, for the more they know about the importance of culture protection, the stronger the support we can get from the public.