上海哪些区属于市区

1个回答
小du趣谈时事

通常外环线以内为市区、外环线以外是郊区,全部在外环线以内的区:黄浦、静安、卢湾、徐汇、闸北、虹口、杨浦。
上海,简称“沪”或“申”,是中华人民共和国直辖市、国家中心城市、超大城市、上海大都市圈核心城市,中华人民共和国国务院批复确定的中国国际经济、金融、贸易、航运、科技创新中心,中国历史文化名城之一。上海市总面积6340.5平方千米,辖16个区。截至2021年末,上海市常住人口为2489.43万人。
上海的文化概括:
上海话一般是指上海市区话,也就是被广泛使用和认同的上海主流通用方言。松江本地话是上海话的基础。上海话是上海开埠以后吴语区各地移民口音在松江话基础上自然融合而成的新型城市吴语,成为吴语区的代表和共通语言。
语音受移民中占优势的宁波和苏州两地影响巨大。吴语上海话是上海文化及气质的载体,是海派文化的重要根基。上海话也和老洋房、弄堂、石库门、旗袍等一样,成为上海风情的代表性符号。