游戏王问题-有咩怪物卡在场不受陷阱效果影响

大仙1718

更新1:

唔想要人造人索加戈种全场反转同未反转陷阱卡都用唔到既怪物
我目的系想怪物卡唔干预上述既陷阱卡可以使用
但上述陷阱卡亦都唔干预怪物即唔攻转守咁!!!

你想人地D怪物卡回合结束后转position,但系自己就唔使转? 人造人索加有张专用装备卡,自己可以用陷阱卡,但系对手唔用得。我点想都觉得E.HERO 野蛮人岩你
参考: 只系路过~~~
怪物卡在场不受陷阱效果影响的有: E.HERO 野蛮人~DP03-JP003  天下人紫炎~SOI-JP017  人造人索加~308-057  2009-10-26 13:39:55 补充: 只有这些怪物卡是在场时完全不受陷阱效果影响的
我玩既系英文版,请多多见谅! 有一张叫Nigtmare Wheel既陷阱卡,效果超正! 效果: 选择对手一只怪,强制佢不能攻击和转佢既battle position。当佢离开场上时,破坏此卡。每当你的回合,对手减血500pts。 另外,人造人型XXXX(英文版:Jinzo) 6星
暗属性
2400攻
1500防。 效果: 全场陷阱卡无法启用,打开了的陷阱卡效果也不能使用。
参考: me