假设你是李华,你的一个好朋友Linda 现在正感到生活不快乐,不健康,有压力,可又不知道如何改变自己的生

假设你是李华,你的一个好朋友Linda现在正感到生活不快乐,不健康,有压力,可又不知道如何改变自己的生活方式,于是写信给你,请求给她提些建议。下面是你提的几点建议,请你按... 假设你是李华,你的一个好朋友Linda 现在正感到生活不快乐,不健康,有压力,可又不知道如何改变自己的生活方式,于是写信给你,请求给她提些建议。下面是你提的几点建议,请你按照以下内容给Linda回一封信(约100词左右)1.要有足够的睡眠,至少8小时,这样才能精力充沛(energetic)、学习积极(active)。2.多锻炼是非常重要的3.多吃水果和蔬菜,禁止吃垃圾食品(junk food)。4.学习之余听听音乐可以减轻压力。5.尽 可能地微笑,它会帮助你快乐、忘记烦恼。Dear Linda ,If you want to be healthy and happy,you need to have a healthy lifestyle. I am writing to。。。。。———————————————————————————————————————————————————————————————————————————— 展开
发现0333

One possible version:
Dear Linda,
If you want to be healthy and happy , you need to have a healthy lifestyle . I am writing to give you some advice and I hope you can follow it .
As a young student , first , you need to get enough sleep , so you need to try to go to bed earlier every night .You should try to sleep for at least 8 hours every day , which will help you to be active and energetic at school. Second, doing more exercise is also very important .Besides , you should remember to eat more fruit and vegetables and mustn’t eat junk food. What’s more , it can reduce your stress to listen to music sometimes after studying .Last but not least , smiling as often as possible can help you stay happy and forget your trouble .
Hope my advice can be helpful to you .Good luck to you .
Your
LiHua

试题分析:本篇书面表达要求写一封书信,就如何过的健康快乐而给朋友一些建议。书信是一种大家都熟悉的体裁,而且内容也贴近生活,学生们不会感到无话可说。本文中涉及到的要点较多,所以在叙述的时候不仅要注意要点的全面,而且要注意语言的逻辑性,要恰当的使用一些连接词以使文章内容连贯,条理清晰。此外,文章内容是关于建议的,所以要注意一些建议的表达方法。
【亮点说明】本篇书面表达要点全面,条理清晰。在文中作者用表顺序的连接词first、second以及表示递进关系的插入语besides、what’s more和last but not the least等把五个要点一一呈现出来,这样不仅使文章内容连贯,而且显得结构紧凑,条理分明,这是文章的最大亮点。此外文章语言简练流畅,不拖泥带水,也使得这些建议具有了更强的可取性。