be made in,be made of和be made from

超级快乐大楠
1.be made in:在……地方制造;在…生产或制造;由某地制造。e.g.:The clothes are made in China. 这些衣服是中国制造。2.be made of:...制的(保留原材料的质和形,仅发生物理变化)e.g.:The pipes should be made of plastic. 这些管子应该是用塑料制作的。3.be made from:由...制成的(失去原材料的外形和特征,或发生化学变化,在成品中无法辨认)e.g.:Synthetic silk can be made from wood fibres. 人造丝可用木纤维制造。4.be made by:由/被...制造的。e.g.:The house is made by the workers. 房子是工人们造的。5.be made into:...制成...e.g.:The fruit can be made into jam. 这种水果可以制成果酱。
顺心还婉顺的君子兰5882
be made in 是……制造 eg:MADE IN CHNA 中国制造(这个是我们可以在一些商品的牌子上看到的)
be made of 由…… 做成的.be made from也是 由……做成.
be made of 与be made from的区别
be made of 是看得出原材料eg:This desk is made of woods.我们可以看到桌子是由木头制成的所以用be made of.
be made from 是看不出原材料eg:This book is made of trees.我们看不出书是由树木制成的所以用be made from.