经典的英文歌词 有翻译 20

求一些写得比较好的中文或英文歌曲中的歌词,英文的麻烦同时翻译过来,我想写一些给我们的实习老师,也是朋友.谢谢!... 求一些写得比较好的中文或英文歌曲中的歌词,英文的麻烦同时翻译过来,我想写一些给我们的实习老师,也是朋友.谢谢! 展开
kiara0125
The Rose
Some say love, it is a river 有人说,爱是条河
That drowns the tender reed. 容易将柔弱的芦草淹没
Some say love, it is a razor 有人说,爱是把剃刀
That leaves your soul to bleed. 任由你的灵魂淌血
Some say love, it is a hunger 有人说,爱是那辘辘饥肠
An endless, aching need. 一种无尽的带痛的需求
I say love it is a flower 我说,爱是一朵花
And you its only seed 而你,是唯一的种籽
It's the heart afraid of breaking" 怕摔怕受伤的心
That never learns to dance. 永远感受不到舞蹈的美
It's the dream afraid of waking" 怕好梦不长
That never takes the chance. 而让机会悄悄溜走
It's the one who won"t be taken 怕付出的心灵
Who cannot seem to give. 永远得不到收获
And the soul afraid of dying" 怕死亡的灵魂
That never learns to live. 永远无法明了生活的真谛
When the night has been too lonely 当夜显得寂寞不堪
And the road has been too long 去路变得无尽漫长
And you think that love is only 当你觉得只有幸运者
For the lucky and the strong 和强者才有幸得到爱...
Just remember in the winter 朋友,谨记,在严寒的冬日里
Far beneath the bitter snows 酷雪的覆盖下,躺着一颗种籽
Lies the seed that with the sun"s love 一旦春阳临照
In the spring becomes the rose. 就能幻化成一朵艳丽的玫瑰
_ji寞_
我心永恒 My Heart Will Go On

每一个寂静夜晚的梦里 Every night in my dreams
我都能看见你,触摸你 I see you, I feel you,
因此而确信你仍然在守候 That is how I know you go on

穿越那久远的时空距离 Far across the distance
你轻轻地回到我的身边 And spaces between us
告诉我,你仍然痴心如昨 You have come to show you go on

无论远近亦或身处何方 Near, far, wherever you are
我从未怀疑过心的执著 I believe that the heart does go on
当你再一次推开那扇门 Once more you open the door
清晰地伫立在我的心中 And you're here in my heart
我心永恒,我心永恒 And my heart will go on and on

爱曾经在刹那间被点燃 Love can touch us one time
并且延续了一生的传说 And last for a lifetime
直到我们紧紧地融为一体 And never let go till we're one

爱曾经是我心中的浪花 Love was when I loved you
我握住了它涌起的瞬间 One true time I hold to
我的生命,从此不再孤单 In my life we'll always go on

无论远近亦或身处何方 Near, far, wherever you are
我从未怀疑过心的执著 I believe that the heart does go on
当你再一次推开那扇门 Once more you open the door
清晰地伫立在我的心中 And you're here in my heart
我心永恒,我心永恒 And my heart will go on and on

真正的爱情永远不会褪色 There is some love that will not go away

你在身边让我无所畏惧 You're here, there's nothing I fear,
我深知我的心不会退缩 And I know that my heart will go on
我们将永远地相依相守 We'll stay forever this way
这里会是你安全的港湾 You are safe in my heart
我心永恒,我心永恒 And my heart will go on and on
Very quietly I take my leave
As quietly as I came here;
Quietly I wave good-bye
To the rosy clouds in the western sky.

雪绒花

Edelweiss, edelweiss,
Every morning you greet me.

Small and white,

Clean and bright,

You look happy to meet me.

Blossom of snow,

May you bloom and grow,

Bloom and grow forever.

Edelweiss, edelweiss,

Bless my homeland forever.

Small and white,

Clean and bright,

You look happy to meet me.

Blossom of snow

May you bloom and grow,

Bloom and grow forever.

Edelweiss, edelweiss,

Bless my homeland forever.

雪绒花

雪绒花,雪绒花,

每天清晨你问候我。

小而白,

洁又亮,

见到我你面露喜色。

雪白的花朵,

你开放成长,

永远开放、成长。

雪绒花,雪绒花,

要永远保佑我的国家。

小而白,

洁又亮,

见到我你面露喜色。

雪白的花朵,

你开放成长,

永远开放、成长。

雪绒花,雪绒花,

要永远保佑我的国家。
匿名用户
The Rose 玫瑰 Some say love,its a river. 有人说,爱是条河。 That drowns the tender reeds. 它会淹没岸边柔软的芦苇。 Some say love,its a razor. 有人说,爱是剃刀。 That leaves you soul to bleed. 会使你的灵魂淌血。 Some say,love is a hunger. 有人说,爱是渴望。 An endless,aching need. 一种无尽的痛苦的需求。 I say love its a flower. 我说爱是朵花。 And you,its only seeds. 而你,是唯一的种子。 Its the heart afraid of breaking.That never learns to dance. 怕摔的心永远学不会跳舞。 Its the dream afraid of waking.That never takes the chance. 怕醒的梦,永远抓不到机会。 Its the one who won't be taken.who can not seem to give. 怕付出的人,就不会有收获。 And the soul afraid of dying.that never learns to live. 害怕死亡的灵魂不会明白生活的真谛。 When the night has been too lonely. 当夜漫长孤独。 And the road has been too long. 路无尽延长。 And you think that love is only. 此时你依然认为爱就是全部。 For the lucky and the strong,just remember in the winter,far beneath the bitter snows. 只有强者和幸运的人会记得,在厚厚的冰雪之下。 Lies the seeds that with the sun's love. 躺着被阳光钟爱的种子。 In the spring,becomes the rose. 在春天,长成玫瑰!
喝喝喝瓶水
《因为我太傻》是韩版《花样男子》的片尾曲之一,由SS501组合演唱。
中韩对照歌词
내 머리가 나빠서
因为我太傻
圭钟:
내 머리는 너무나 나빠서
只因为我太傻
너 하나밖에 난 모르고
除你之外什么都不知道
다른 사람을 보고있는 넌
眼里只有他的你
이런 내마음도 모르겠지
根本就不懂我的心意吧
亨俊:
너의 하루에 나란 없겠지
你的一天一天里没有我的存在
또 추억조차 없겠지만
连回忆都不曾有过
너만 바라만 보고있는 난
而固执地只看你的我
자꾸 눈물이 흐르고있어
却常常流下眼泪
圭钟:
너의 뒷모습을 보는것도 난 행복이야
对我来说 看着你的背影都是幸福
아직 나의 마음을 몰라도
你终究是不了解我的心意
끝내 스치듯이 가도
匆匆地擦身而过
永生:
니가 너무 보고싶은 날엔
疯狂想你的时候
너무 견디기 힘든 날에는
苦苦支撑的时候
너를 사랑한다 입가에 맴돌아
我爱你的话就在嘴边
혼자 다시 또 crying for you
却依然独自一人crying for you
혼자 다시 또 missing for you
依然独自一人missing for you
Baby! I love you! I'm waiting for you!
圭钟:
너의 하루에 난 없겠지
你的一天一天里没有我的存在
또 기억조차 없겠지만
连回忆也不曾有
너만 바라만 보고있는 나
而固执地只着你的我
혼자 추억을 만들고 있어
却在独自编织着美好的回忆
永生:
내겐 사랑이란 아름다운 상처같아
对我来说 爱情就像美丽的伤口
너의 예쁜 미소를 보아도
看着你甜美的微笑
함께 난 웃지도 못해
我却不能陪你一起
亨俊:
니가 너무 생각나는 날엔
脑海里不断浮现你的身影的时候
가슴 시리고 슬픈 날에는
胸口冰凉悲痛的时候
니가 보고싶다 입가에 맴돌아
思念你的话就在嘴边
혼자 다시 또 crying for you
却依然独自一人crying for you
혼자 다시 또 missing for you
依然独自一人missing for you
Baby! I love you! I'm waiting for you!
永生:
bye bye never say good bye
이렇게 잡지 못하지만
即使把握不住你
I need you 아무 말도 못해 I want you 바래도 다시 바래도
I need you 什么话都说不出口 I want you 只能一遍遍地祈愿
圭钟:
니가 너무 보고싶은 날엔
想你的时候
너무 견디기 힘든 날에는
苦苦支撑的时候
亨俊:
너를 사랑한다 입가에 맴돌아
我爱你的话就在嘴边
혼자 다시 또 crying for you
却依然独自一人crying for you
永生:
니가 너무 생각나는 날엔
脑海里不断浮现你的身影的时候
가슴 시리고 슬픈 날에는
胸口冰凉悲痛的时候
니가 보고싶다 입가에 맴돌아
思念你的话就在嘴边
혼자 다시 또 crying for you
却依然独自一人crying for you
혼자 다시 또 missing for you
依然独自一人missing for you
Baby! I love you! I'm waiting for you!

《因为我太傻》中文版
①当我看到你和他在一起
那 就像一个晴天霹雳
我心痛地快要 无法呼吸
难道你 就这样 离我远去 嗯
②如果你把感情当作游戏
我 真的暂时承受不起
难道真爱永远 遥不可及
可是我 要如何 把你忘记
*难道不能继续
一段如此忧伤的旋律
揭开了那张虚伪的面具
跟着我唱 悲伤 歌曲 (NO) OH !
#Bye bye never say good bye !
我只希望 你 还有真爱
I need you 心里面只有你 I want you
我希望 你能 明白
……
因为太傻 只会爱一个你
因为太傻 只会想一个你
因为太傻 只能欺骗了 我自己
对不起 只能 Crying for you
别忘记 真的 Missing for you
Baby ! I love you !
I'm waiting for you!
③当我看到你和他在一起
那 就像一个晴天霹雳
我心痛地快要 无法呼吸
可是我 要如何 把你忘记
yxh1114489
周杰伦 - 青花瓷
无与伦比 为杰沉伦
素眉勾勒秋千话北风龙转丹
屏层鸟绘的牡丹一如你梳妆
黯然腾香透过窗心事我了然
宣纸上皱边直尺各一半
油色渲染侍女图因为被私藏
而你嫣然的一笑如含苞待放
你的美一缕飘散
去到我去不了的地方
天正在等烟雨 而我在等你
炊烟袅袅升起 隔江千万里
在平地书刻你房间上的飘影
就当我为遇见你伏笔
天正在等烟雨 而我在等你
月色被打捞起 掩盖了结局
如传世的青花瓷在独自美丽一眼的笑意
周杰伦 - 青花瓷
无与伦比 为杰沉伦
涩白花青的景已跃然于碗底
临摹宋体落款时却惦记着你
你隐藏在药效里一千年的秘密
急溪里犹如羞花沾落地
林外芭蕉 惹咒语 梦幻的铜绿
而我路过那江南小镇的等你
在泼墨山水画里
你从墨色深处被隐去
天正在等烟雨 而我在等你
炊烟袅袅升起 隔江千万里
在平地书刻你房间上的飘影
就当我为遇见你伏笔
天正在等烟雨 而我在等你
月色被打捞起 掩盖了结局
如传世的青花瓷在独自美丽一眼的笑意
天正在等烟雨 而我在等你
炊烟袅袅升起 隔江千万里
在平地书刻你房间上的飘影
就当我为遇见你伏笔
天正在等烟雨 而我在等你
月色被打捞起 掩盖了结局
如传世的青花瓷在独自美丽一眼的笑意
周杰伦 - 青花瓷
无与伦比 为杰沉伦

其实周杰伦的歌词写的都蛮好的,你可以去看看,希望对你有帮助!!