“chat”的英语用法有哪些?

在天鹅洞锻炼身体的绿萝
做动词时 用法如下:
chat(away)(to/with sb)
chat(about sth/sb)to sb.
例句:My kids spend hours chatting on the phone to their friend.
我的几个孩子在电话里和朋友一聊就是几个小时
Within minutes of being introduced they were chatting away like old friends.
他们经人介绍认识才几分钟,便一见如故地聊个没完。
What were you chatting about?
你们聊了些什么

chat sb. up(受异性吸引而)亲昵地攀谈,与人调情:
She went straight over and tried to chat him up.
她径直走了过去,试图同他搭讪。
落龙圆8241
chat
[t????t]
vi.
聊天, 闲谈
A boy and a girl are chatting charmingly together.
一个男孩和一个女孩正在娓娓交谈。
n.
闲谈, 聊天