请大家帮我翻译一下!!!很急!!!拜托了!!!!

wellmakesurethatyoutrytohavefunwhenthere:DhaveAgoodday2day?todayitrainedatschoolbutiw... well make sure that you try to have fun when there :D
have A good day 2day?
today it rained at school but i went to a party last night so that was fun!!! :D
so tired though!!
什么意思??????????????????????????????
我想说:"我去上学了今天 :( 但有个美好的一天!
酷!!所以你们的派对是怎么样的?

请把我想说的话翻译成英语,要口语化的哦!!!谢谢!!!!!!!!!!!
sr20080721
I went to school today and it's realy a fine day,cool! so what about your party?
Achilles枫
保证你在那里会喜欢
祝你有个快乐的一两天
今天学校小于,但我昨玩参加的party很开心
尽管很累
peggy夏
确保你自己在那玩的开心阿:D
今天怎么样/ 今天玩的开心吗 (2day 是指today “今天”的意思,是很简单,口语化的缩写)。

今天学校下雨了,但是昨晚我参加了一个聚会,虽然很累!!但那是个很有趣的聚会。