英语阅读理解

AweekinthesunrelaxinginthebeautifulMarchweatherofVaradero,Cubaisafantasticvacationfor... A week in the sun relaxing in the beautiful March weather of Varadero, Cuba is a fantastic vacationfor anyone. Luckily, my wife, two friends and ! had the chance last year.
To see Cuba, you have to talk to the Cubans. Our friends "met us at the airport even at 1:00 a.m., whichstarted our trip on a positive note. After a few days at the hotel, we got to know a local tour guide, Victor.
The trip started off on a sunny morning. Our return trip would be along the coastline (海岸线)from Havana, but our trip to Havana would be through the countryside and the small towns. This trip wasdesigned for us to visit the Cuban countryside.
At first Victor brought us to Revolutionary Square, where Fidel Castro made his yearly speechpraising the ideas of the revolution (革命) .
Our second stop was the Bocoy Rum Factory. We walked through and learned how 5000 bottles ofrum are produced each day. The smell of rum, and the huge barrels (大桶) were interesting.
The final stop was the market in Old Havana. Here my wife and I went away from our friends andwe toured through this large shopping center. From store to store we saw so many items (商品) that allhad a clear Cuban feel to them. We bought a picture and some special local things, and then we took offtomeet up with Victor.
As a tourist I was able to have a quick look at Cuban life with the help of Cubans. I felt lucky to havethe chance. It was an interesting experience in my life.
1. What time did the writer arrive in Cuba?
A. A week ago. B. A few days later. C. At 1:00 a.m. D. At noon.
2. What did the writer think of the trip of Cuba?
A. The trip was really boring. B. The trip was relaxing in the sun.
C. The trip was exciting. D. The trip was a enjoyable and interesting.
3. How often does Fidel Castro make his speech on Revolutionary Square?
A. Every day. B. Every week. C. Every month. D. Every year.
4. How many tourists were there in the tour group?
A. 2 B. 3 C. 4 D. 5
5. Which of the following is NOT true about this article?
A. The tour group went to Cuba in March.
B. Our trip to Havana was along the coastline.
C. Rum Factory can produce 5000 bottles of rum each day.
D. The writer bought some things in Old Havana.
发现0303
就是在阅读文章材料时要学会快速阅读。快速阅读是综合运用阅读技巧,在快速阅读时通过逻辑思维,获取尽可能多的信息。在整个快速阅读过程中,要高度集中思想,让大脑处于高度兴奋状态中。如果念得很慢,一词一词地读,往往念完全文,很茫然,词都认识,就是不知道文章讲什么。所以现在的英语测试都有一个阅读速度的要求。
整体理解
我们常有这样的情况:句子都能看懂,但读完文章印象却不深,这就牵涉到对文章框架结构的整体理解。如何学会对文章的整体理解呢?首先,要重视文章的题目和文章的首句。因为文章的题目就是文章的主题,文章的内容就是环绕主题展开。首句很关键是因为首句是文章的导入,点明作者写文章的意图,背景等。接着的每一段的第一句也很重要,因为每段的第一句实际上多半是每段的主题句,然后进行陈述或论述,逐步展开,给予例证,最后把该段内容用一句话来小结,所以每段的最后一个句子常常是该段的结论句,而整篇文章的最后一句就往往是这篇文章的结论或作者写这篇文章的用意所在。所以我们在阅读文章时要养成这样一个习惯:见了文章的题目,要停顿一下,想一想,如果让你写这篇文章将如何写,或猜一猜,这篇文章大概写什么,然后你会饶有兴趣地读下去。接着在往下阅读时特别注意每段的第一句与最后一句,并用心记往,在读完全文时清晰地将全文的主要内容像看电影似的一幅一幅地印在脑中,记忆很深既把握住了全文的主要内容、论点、论据,又学会了作者的逻辑推理的方法技巧及整篇文章的框架结构,而这是写文章最重要的,也就是文章的构思。
积累词语
要提高阅读水平,词汇量与短语量非常重要,打个譬方:造房子要砖瓦材料,词汇就是阅读英语的砖瓦材料,没有相当量的英语词汇,阅读英语是无法进行的。所以要提高阅读水平,我们就得学会积累词语。我们不妨这么做:在通读全文后看第二遍,遇到生词尽可能根据上下文来猜,仍猜不出意思的,就把这些生字查好词典,然后抄写在一本可随身携带的小本子上。每天有空时,就拿出这小本子背诵记忆,这样做不费时,效果却很好,因不时接触,反复记忆,词汇量增加得很快。
按上述几种方法训练自己,没多久,英语阅读能力就提高了,对付考试也就没有问题了。
快速提高书面表达能力似乎是不可能的。但是应试还是有一些小诀窍。
考前可以将历年常规考题的题型进行一下归纳。将每一题型的写作结构、步骤、方法弄清。并背记同一类型2-3篇范文。这种背记要做到十天一个循环的重复。也许会对你答题有些微帮助。
另一忠告是,每天定时大声朗读背记一些不太难的语篇,培养语流直至高考。如果你认为有价值可以尝试。
以下建议或许对英语学习有帮助。

第一,每天不要一做题就是单选题,应花相当的时间体会语篇,无论是完型还是阅读,都要能够在做前,做后都把文章通读几遍。这种学习类似高一,高二精读课文,但又不是那么面面俱到。目的是体会语言。语言的体会就是语境中学习语言。不但有知识性的学习,复习,同时又能达到交流的目的(这是学习语言的最终目标)。脱离了后者去答高考这么一篇以考查语言运用能力为主的试卷,势必会失败。因此这是我给出建议的理由。

第二,坚持每天至少半小时大声朗读所学过的课文(高中一至六册)。考前强化语言对自己的刺激,可使考场上语言感觉顺畅。由于高考题多数是选择题,不排除也不排斥猜题(出题人认可)。因为这是考查阅读量(每年20万字课外阅读)及语感的测试手段。如果你的语流在考场上非常顺畅,那么你就有优势。这种语言刺激的方式,一定坚持到考前一天。相信会给你一个意外的收获。

另大声朗读也是矫正读音的一个方法,只有能够正确读出单词和用正确的语调读出句子,在听力当中,你才可能有较强的辨音能力及较快的反应能力。无疑对听力的提高也是有益的。

第三,如果在过去五年中学习英语时没有养成背记语篇的话,最后一年强化背记一些典型题材的文章,也许会有助于写作分数的提高。

第四,有些同学做阅读时,只把注意力放在做对多少道题上,没有养成回头再把文章分析、体会的习惯。这里我特别要强调的是,加强难句的分析(虽然没有影响做题),这种分析除了语法结构知识方面的,还应养成与同学、老师讨论深层含义以及语句的逻辑关系。这样多做几次就能够逐步的独立分析难句。在考场上,就能够独立完成选项,并有信心拿分。
第五,有些同学由于考试紧张通常在考场上会发生阅读障碍,也就是眼睛很快的扫描文章,而文章和语句的意思不能理解。这可能是由于同学们不良的阅读习惯所至,不能高效集中精力阅读。这是很危险的。一个补救的办法就是从现在起,做阅读按篇或按套限时,有条件的同学可以买一个定时器,按篇每篇设置7-8分钟完成,按套35-40分钟完成。

而且做题时尽量找一无打扰环境,一定不要听音乐,吃东西。这样一段时间下来,这种类似考场上的氛围会让你习惯考场上的紧张,从而使你能够进入一种非常好的阅读状态。
是否可以解决您的问题?