He _____ without saying good-bye to them, for he always has good manners.A.

He___withoutsayinggood-byetothem,forhealwayshasgoodmanners.A.mustn’thaveleftB.maynoth... He ___ without saying good-bye to them, for he always has good manners.
A.mustn’t have left B.may not have left C.shouldn’t have left D.can’t have left

为什么选D?? 选C 他本不该不辞而别 (却不辞而别) 有什么不对吗??
andychewbj

选C 或 D 主要是取决于后面的强调语!由于他总是那么的彬彬有礼,所以他不可能不辞而别。

C 是他不应该不辞而别,这涉及礼貌或不礼貌的问题;如果句子是:

He ___ without saying good-bye to them, for this would be very rude of him.

那正确的答案就不能用 D 了!

汤孝智butterr
司打印测试的操作过程