初一英语阅读理解模拟题及答案?

 我来答
少盐刮油c0
2022-10-15 · TA获得超过5475个赞
知道大有可为答主
回答量:5533
采纳率:100%
帮助的人:268万
展开全部
  阅读理解能力是学习者发展语言能力的基础和手段,是初一的同学们学好英语的关键,下面我为大家带来初一英语阅读理解模拟题,欢迎大家阅读练习。
  初一英语阅读理解模拟题***一***
  2011 is a special year all the people in Shenzhen. The 26th World Universiade will be held in the city from August 12th to 23rd.

  As we all know, "Start Here'' is the slogan of this great event. Does anyone know that a new life of two giant pandas will start here as well?

  Shenzhen is expecting the pair of pandas for the Summer Univcrsiade. The pandas, a male and a female from Wolong Panda Research Center in Sichuan Province, will be "Universiade Pandas", just like "Asian Games Pandas" and "Olympic Pandas".

  Shenzhen Safari Park w ill rebuild its panda house to wele the pandas. The panda house has been empty since another panda, Yongba, 25. was returned to Sichuan in 2009 because it was too old.

  How old are the Universiade Pandas? What are their names? What are they like? What are their living habits? We will find out the answers in June when they arrive.

  31. The 26th World Universadc will begin on .

  A. August 12th B. August 23rd C. September 12th D. September 23rd

  32. The pair of pandas es from .

  A. Shenzhen B. Sichuan C. Guangzhou D. Beijing

  33. Yongba is a***n*** .

  A. Universia de Panda B. Asian Games Panda

  C. Olympic Panda D. panda that used to live in Shenzhen Sal at Park

  34. From the passage we can know the __ of the Universiade Pandas.

  A. arrival time B. ages C. names D. living habits

  35. The passage tells us that_.

  A. the slogan of the 26th World Universiade is "Just Do It"

  B. there will be two male pandas ing to Shenzhen

  C. Yongba left Shenzhen in 2009

  D. Wolong Panda Research Center will build a panda house for the Universiade Pandas
  初一英语阅读理解模拟题答案
  31. A 细节理解题。由文章中的The 26th World Universiade will be held in the city from August I2lh to 23rd.可知。

  32. B 细节理解题。根据The pandas, a male and a female from Wolong Panda Research Center in Sichuan Province,可知“它们来自四川”。

  33. D 细节理解题。根据The panda house has been empty since another panda, Yongba, 25. was returned to Sichuan in 2009 because it was too old.可知Yongba是曾经住在深圳的大熊猫。

  34. A 细节理解题。由文章的最后一句We will find out the answers in June when they arrive.可以得知“the Universiade Pandas的达到时间是六月”,因此,答案选择A项。

  35. C 细节理解题。根据Yongba, 25. was returned to Sichuan in 2009可以得知Yongba是2009年会四川的。
  初一英语阅读理解模拟题***二***
  Look closely at your hands. Are they clean? It doesn't matter how many times you wash your hands, tiny microbes ***微生物*** still stay on them. But don't worry. Most microbes don't harm you.

  Now scientists say the microbes on our hands coul d be used in a surprising way; fighting crime, According to a recent survey microbes as well as fingerprints***指纹*** could be used to indentify the criminal.

  Everyone has his own set of microbes on the hands. That is to say, if you and your best friend were able to see and pare all the microbes on your hands, your hands probably would look different. Some microbes only show up on your hands while others live only on your friend's hands.

  When you work on a puter you leave the microbes from your hands on the keyboard. The scientists can easily tell the owner of the keyboard by looking at the microbes on it. Even if you don't leave your fingerprints behind, your microbes may give you away.

  Noah Fierer, a scientist, says. "You can only clean a fingerprint, but you can't sterilize ***使无菌*** a surface ju st by wiping***擦*** it off," He says that scientists have a lot more work to do before the microbe is used as a useful tool.

  46. According to the passage,_______ could be used to identify the criminal.

  A. fingerprints B. scientists' hands

  C. microbes D. fingerprints and microbes on people's hands

  47. Paragraph 3 tells us that________.

  A. our hands look similar B. the microbes will make the keyboard dirty.

  C. we should pare hands often D. we have our own sets of microbes.

  48. When you work on puter, the microbes________.

  A. just stay on our hands B. also stay on the keyboard

  C. will do harm to you D. will disappear

  49. From Noah Fierer we know that________.

  A. fingerprints are no longer useful in fighting crime

  B. microbes can be found on everyone's hands.

  C. unlike microbe fingerprints can be cleaned if people wipe them

  D. the microbe is used as a useful tool

  50. What’s the best title of the passage?

  A. Microbes May Tell Who You Are B. Scientists Say Everyone Has Microbes

  C. Noah Fiercer Does Research Into Microbes D. Fingerprints Help Catch Cri minals
  初一英语阅读理解模拟题答案
  46. D 【解析】细节理解题。根据文章第一段的最后一句“According to a recent survey microbes as well as fingerprints***指纹*** could be used to indentify the criminal.”可知正确答案是D。

  47. D【解析】细节理解题。根据第一段的第三句“This first came out of a restaurant in Singapor e, but it is now very popular as the soup du jour in Chinese restaurants. ”可知正确答案是A。

  48. B【解析】推断理解题。根据第一段的第三句“Everyone has his own set of microbes on the hands.”正确答案是B。 49. C【解析】细节理解题。根据“You can only clean a fingerprint, but you can't sterilize ***使无菌*** a surface just by wiping***擦*** it off,”。正确答案是C。

  50. C【解析】主旨理解题。通读全文可知Noah Fiercer在研究细菌。正确答案是C。
已赞过 已踩过<
你对这个回答的评价是?
评论 收起
推荐律师服务: 若未解决您的问题,请您详细描述您的问题,通过百度律临进行免费专业咨询

为你推荐:

下载百度知道APP,抢鲜体验
使用百度知道APP,立即抢鲜体验。你的手机镜头里或许有别人想知道的答案。
扫描二维码下载
×

类别

我们会通过消息、邮箱等方式尽快将举报结果通知您。

说明

0/200

提交
取消

辅 助

模 式