第76届奥斯卡金像奖的获奖名单

很爱作乐EW

最佳导演(DIRECTING):
彼得-杰克逊《魔戒三部曲:王者再临》(THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING);
最佳男主角(ACTOR IN A LEADING ROLE):
肖恩-潘(Sean Penn)《神秘之河》(MYSTIC RIVER);
最佳女主角(ACTRESS IN A LEADING ROLE):
查理斯-塞隆(Charlize Theron)《女魔头》(MONSTER);
终身成就奖(Honorary Academy Award):
布莱克-爱德伍兹(Blake Edwards);
最佳男配角(ACTOR IN A SUPPORTING ROLE):蒂姆罗宾斯(Tim Robbins)《神秘之河》(MYSTIC RIVER);
最佳女配角(ACTRESS IN A SUPPORTING ROLE):
蕾妮-齐维格Renée Zellweger《冷山》(COLD MOUNTAIN);
最佳原创剧本(WRITING ORIGINAL SCREENPLAY):
《迷失东京》(LOST IN TRANSLATION);
最佳改编剧本(WRITING ADAPTED SCREENPLAY):
《魔戒三部曲:王者再临》(THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING);
最佳摄影(CINEMATOGRAPHY):
《怒海争锋》(MASTER AND COMMANDER: THE FAR SIDE OF THE WORLD);
最佳歌曲(ORIGINAL SONG):
“Into the West”《魔戒三部曲:王者再临》(THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING);
最佳剪辑(FILM EDITING):
《魔戒三部曲:王者再临》(THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING);
最佳配乐(SCORE):
《魔戒三部曲:王者再临》(THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING);
最佳化妆(MAKEUP):
《魔戒三部曲:王者再临》(THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING);
最佳音效剪辑(SOUND EDITING):
《魔戒三部曲:王者再临》(THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING);
最佳音响效果(SOUND MIXING):
《怒海争锋》(MASTER AND COMMANDER: THE FAR SIDE OF THE WORLD);
最佳视觉效果(VISUAL EFFECTS):
《魔戒三部曲:王者再临》(THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING);
最佳服装设计(COSTUME DESIGN):
《魔戒三部曲:王者再临》(THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING);
最佳动画长片(ANIMATED FEATURE):
《海底总动员》(FINDING NEMO);
最佳美术指导(Best Art Direction):
《魔戒三部曲:王者再临》(THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING);
最佳影片(BEST PICTURE):
《魔戒三部曲:王者再临》(THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING);
最佳外语片(FOREIGN LANGUAGE FILM):
《野蛮人入侵》(THE BARBARIAN INVASIONS);
最佳记录片(Best Documentary):
《战争之雾》(THE FOG OF WAR);
最佳纪录短片(BEST DOCUMENTARY SHORT):
《CHERNOBYL HEART》;
最佳动画短片(SHORT FILM ANIMATED):
《HARVIE KRUMPET》;
最佳真人短片(SHORT FILM LIVE ACTION):
《TWO SOLDIERS》。