十五用英语怎么说?

穆子澈想我1997

一、十五fifteen读音英[ˌfɪfˈti:n]    美[fɪfˈtin]

二、释义

n.    十五; 十五个人组成的橄榄球队;

三、例句

Fifteen separate republics comprised the Soviet Union.
苏联由十五个加盟共和国组成。

I caught six trout in fifteen minutes.
我在十五分钟内钓到了六条鳟鱼

四、复数:fifteens

fifteens

n.    十五( fifteen的名词复数 );十五的;十五岁

扩展资料

一、词语搭配

fifteen love 一比零

plus fifteen 让给弱方加一分

fifteen largest collaterals 十五络

fifteen forty 一比三

minus fifteen 减一分

fifteen all 一平

fifteen-ball billiards 十五球台球

二、15的序数词

fifteenth

英[ˌfɪf'ti:nθ]    美[fɪfˈtinθ]

num.    第十五; 十五分之一

n.    (与the连用)第十五(个) ; 月的第十五日;

adj.    (与the连用) 第十五的,第十五个的; 十五分之一的

This is my fifteenth visit to Europe.
这是我第十五次访问欧洲。

The palace was built in the fifteenth century.
这宫殿建于十五世纪。

复数:fifteenths

洋仔乐享生活

fifteen 英 [ˌfɪf'tiːn]     美 [ˌfɪf'tiːn]

释义:num. 十五

例句:

用作数词 (num.)

1、He has fifteen workers in his employ.

他雇佣的工人有十五名。

2、Fifteen separate republics comprised the Soviet Union.

苏联由十五个加盟共和国组成。

3、I caught six trout in fifteen minutes.

我在十五分钟内钓到了六条鳟鱼。

4、Most students in this class are fifteen.

这个班的大多数孩子都十五岁。

扩展资料:

相似单词fifteenth的用法

fifteenth 英 [ˌfɪf'tiːnθ]     美 [ˌfɪf'tiːnθ]

释义:num. 第十五

英英释义Noun:position 15 in a countable series of things

Adjective: coming next after the fourteenth and just before the sixteenth in position

例句

用作数词 (num.)

1、This is my fifteenth visit to Europe.

这是我第十五次访问欧洲。

2、The palace was built in the fifteenth century.

这宫殿建于十五世纪。

全老师教音标

英文原文:
fifteen
英式音标:
[fɪfˈtiːn; ˈfɪftiːn]
美式音标:
[ˌfɪfˈtin]
张慧姗
fifteen
n. 十五;十五个;十五人组成的橄榄球队

num. 十五

adj. 十五的
百度网友37ede40
fifteen哦,记住哦,别写成fiveteen了,十几都是个位数的英文加teen,有几个特殊的eleven11
twelve12,thirteen13,fifteen15

附:1到19
one two three four five six seven eight nine ten eleven twelve thirteen fourteen fifteen sixteen seventeen eighteen nineteen