you can take ____ half. They're the same side. A.each B.either C.neither D.every

哪个选项是正确的... 哪个选项是正确的 展开
帐号已注销
选择B.

A、D不可以,因为意思就会变成你可以选择每一个一半,结果就是你可以选择【【全部的一半】】。B不可以,因为意思会变成你【不可以】选择这两者一半的任何一个。either符合题意,你可以选择两个一半中的任何一个。

【each】
1.(两个或者两个以上的人或物)各自,各个。
Each answer is worth 20 points.每题20分。
Each of the anwsers is worth 20 points.每题20分。
The answers are worth 20 points each.这些题每道20分。【这个each是同位语,例如:The students each have a dictionary. 】
Red or bule? I'll take one of each.红的还是蓝的?我每样一个。
There are not enough books for everyone to have one each.书不够给没人发一本。
They lost ¥40 each.他们没人损失了40元。

【every】
1.与单数名词连用,指整体中的每一个
She knows every student in ths school.
I could hear every word they said.
We enjoy every minute of our stay.
Every single time he calls,I'm out.
I read every last article in the newspaper.

【neither】
1.两者都不
Neither answer is correct.
Neither of them has/have a car.

【either】
1.两者中的任一个,每个,各方。
You can park on either side of the street.
You can keep one of the photots.Either of them-whichever you like.你可以保留一张照片。两张选一张-拣你喜欢的。
There's a door at either end of the corridor.走廊的两端的尽头各有门。

注意:
1.neither与either后面用单数动词。
Neither answer is correct.

2.neither of 后面接复数名词或者代词加单数或者复数动词,复数动词非正式。
Neither of them has/have a car. Neirher of my parents speaks a foreign language.

3.neither...or/ either...or与两个单数名词连用时,谓语可以单数动词,也可以复数动词。复数动词非正式。【这时根据主谓一致的意义一致原则】

Neither she nor I were there (意义一致) 我和她当时都不在那儿。(非正式)
Neither she nor I was there .(就近一致)(译文同上句)(正式)
empirequeen
B
因为half 只有两个,因此排除each 和every,那是针对两个以上概念的

然后根据下文的题意,两边都一样,因此你可以随便拿哪一半,排除否定的neither
heilaoda88818
B
kkkkkkkkkkkkkkkk
竹筱悠
正确答案:B
解题思路:
原句翻译为“两面中的任意一面都可以用,两面都是一样的”。
A和D都用于三个或三个以上的情况
C用于否定,两个都不
B两者之中的任意一个