三角形ABC中,角BAC=90度,AD垂直BC于D ,E是AD上一点,求证角BED>角C

答得多
因为,∠DBE < ∠ABC ,
所以,∠BED = 90°- ∠DBE > 90°- ∠ABC = ∠C 。
橄榄的琥珀川
证明:因为:根据已知条件
角BAD+角DAC=90°、角C+角DAC=90°
所以:角C=角BAD
又因为:角BED=角BAD+角ABE
所以:角BED=角C+角ABE
因为:角ABE(不等于)0
所以:角BED大于角C

P.S.:题目应该在严谨点:“E是AD上不同于A、D两点的一点”,否则结果就是角BED大于等于角C

再P.S.:这种数学证明题最好画出图来分析,标出诸如角1、角2,这样看起来简介明了
,另外,这种“非等号”的证明题也要利用相关数学原理来证明,而不是想当然耳。
再再P.S.:如果我的答案你满意,请选为最佳答案,谢谢!O(∩_∩)O
博学森琳
因为 ∠BAC+∠ABC+∠C=180° ∠BAC=90°
所以 ∠B+∠C=180°-90°=90°
因为 AD⊥BC于D,E是AD上一点
所以 ∠BDA=90°,∠BDE=90°
因为 ∠EBD+∠BDE+∠BED=180°
所以 ∠EBD+∠BED=90°
因为 ∠EBD<∠ABC
所以 ∠BED>∠C
haiyuh8hf
相关的主题文章:

UGGs is the best choice for you. And if you want to have the boots with convenient and causal which are suitable for wearing indoor and outdoor,MBT Kaya Shoes, then UGG Classic Argyle Knit just seems to design for your requirement.

Other feature of cheap UGG Classic Argyle Knit on sale with classic and timeless is that all these boots can be cuffed down,Nike Free shoes, slouched or any other creative way to personalize your look.

In additional,UGG Ultimate Bind Boots, all the cheap UGG Classic Argyle Knit can either be folded down or any other creative way to display you with different look.