请教数学题2道

第一题:twobucketsofthesamecapacityarefilledwithflourandsugar.theratiooftheflourtosugarin... 第一题: two buckets of the same capacity are filled with flour and sugar. the ratio of the flour to sugar in the two buckets are 3:1 and 5:1 respectively. a baker pours the flour and sugar in te two buckets into one large container. find the ratio of flour to sugar in the large container.

第二题: a computer game software marked at$280 is sold at 20%off. if the discount is 35%of its cost price, find the profit percent.

请给步骤 谢
话中带刺耶
不是我在表现好不好 是根本就是英文的数学题
海雨情深
第一题:两个大小相同的容器内的面粉和糖的总重量相同,我们可以设为单位1,因此在第一个容器中的面粉占四分之三,糖占四分之一;同理在第二个容器内面粉占六分之5,糖占6分之1。所以当两者混合后面粉和糖的比为(四分之三+六分之五)除以(四分之一+六分之一)=19:5。END!
第二题:280/(1-20%)=350,350是该软件的原价,而折扣是进价的35%,所以我们求其折扣是350-280=70,所以进价就是70/35%=200,所以他的利润就是280-200=80,所以其利润率就是80/200=40%
fackking
你是在表现你的英语水平吗
数学题用英文打出来............
MaIenia
你应该写请教英语好的人翻译一下这道题,而不是说这道题是数学题
匿名用户
19比5
40%

小学英文
小学数学