帮帮我翻译啊

OfallthetraditionalChinesefestivals,thenewYearwasperhapsthemostelaborate,colorful,and... Of all the traditional Chinese festivals, the new Year was perhaps the most elaborate, colorful, and important. This was a time for the Chinese to congratulate each other and themselves on having passed through another year, a time to finish out the old, and to welcome in the new year. Common expressions heard at this time are: GUONIAN to have made it through the old year, and BAINIAN to congratulate the new year.
The Chinese New year is celebrated on the first day of the First Moon of the lunar calendar. The corresponding date in the solar calendar varies from as early as January 21st to as late as February 19th. Chinese New Year, as the Western new Year, signified turning over a new leaf. Socially, it was a time for family reunions, and for visiting friends and relatives. This holiday, more than any other Chinese holiday, stressed the importance of family ties. The Chinese New year’s Eve dinner gathering was among the most important family occasions of the year.
charleszhangji
1楼2楼很明显是翻译软件自动翻译的,很多地方不通。
我给一个,请多指教!

在所有的中国传统节日当中,新年也许是最精细多彩也是最重要的。这是一个中国人相互庆祝跨入新年的时刻,是一个辞旧迎新的时刻。这段时间里,经常听到的话有“过年”意思是度过了旧的一年,还有“拜年”意思是庆祝新年。
中国的新年是在阴历的正月初一,对应的阳历日期通常会在1月21日到2月19日之间变化。中国的新年,和西方的新年一样,标志着翻开了新的一页。这是一个家人团聚、走亲访友的日子。对于家庭来说,这个节日比任何一个其他的中国传统节日都要重要,除夕夜的晚餐是一年当中最重要的家庭活动。
jll_pop123
在所有的传统节日,新的一年也许是最详细的,五颜六色,而且重要的。这是一个时间的中互相祝贺,并通过一年后通过自己,一时间,完成了旧的,并欢迎在新的一年。共同表达此时听到的是:国年已通过它的旧的一年,和34百年祝贺新年。
农历年是庆祝了农历正月的第一天。在阳历对应日期各不相同,早在1月21日至迟在2月19日。农历新年期间,作为西方新的一年,标志着翻开了新的一页。在社会方面,这是一个家庭团聚的时间,为来访的朋友和亲戚。这个假期,比任何其他中国节日更强调了家庭关系的重要性。农历年除夕晚餐聚会是这一年中最重要的家庭场合。
吾能力W
所有的中国传统节日,春节或许是最精致的,五彩缤纷,并且很重要。这是一个时间为中国向对方与自己在经过一年的时间完成了,老,迎接新年的到来。常见的表达此时听见是:过年已经通过了旧的一年,拜年,庆祝新年的到来。
庆祝中国新年第一天的第一个农历新年的月亮。相应的阳历日期从早在1月21日到2月19日晚。农历新年,正如西方新年,象征翻开了新的一页。社会,这是一个家庭团聚的时间,并为来访的朋友和亲戚。这个节日,比任何其他节日,家庭关系的重要性。中国新年除夕之夜晚餐聚会是家庭的场合中最重要的。