Hello中文什么意思? 5

ericsz007
hello
[5helEu, he5lEu]
int.
喂, 哈罗

hello
hel.lo
AHD:[hµ-l½“, h…-] 也作 hul.lo [h…-]
D.J.[he6l*&, h*-] 也作 hul.lo [h*]
K.K.[hW6lo, h*-] 也作 hul.lo [h*]
interj.(感叹词)
Used to greet someone, answer the telephone, or express surprise.
哈罗,喂:用于表示问候某人、听电话或是表达惊讶之情
n.(名词)
【复数】 hel.los
A calling or greeting of “hello.”
“喂”的招呼声或问候声
v.intr.(不及物动词)
hel.loed,hel.lo.ing,hel.loes
To call “hello.”
喊“喂”

Alteration of hallo
hallo的变化
alteration of obsolete holla [stop!]
废语 holla的变化 [停止]
perhaps from Old French hola
可能源自 古法语 hola
ho [ho!]
ho [噢]
la [there] from Latin ill³c [that way]
la [那儿] 源自 拉丁语 ill³c [那样,那条路]

hello
[hE5lEJ]
int.
-los
(见面打招呼或打电话用语)喂
Hello, is Mrs. Brow there?
喂,布朗太太在吗?
"Hello, John! How are you?"
"嗨,约翰!你好吗?"
Hello! This is Nelson speaking?
喂!我是尼尔森。
(表示惊讶的呼声)哟
Hello! What's happening now?
哟!发生什么事了?
Hello! Somebody's left their hat behind.
哎哟!有人把帽子拉在这儿啦。
(呼叫远处的人)喂
Hello! Is anybody there?
喂!有人吗?
(亦作: hallo; hullo)
"Hello, who's speaking, please?"
喂!请问您是谁啊?
舒仕福
VJ小狼狗
上面的上面太精益求精了
鼓励
其实引申意是你好,你吃了吗?
牛哈哈的护身符
上面的人真罗嗦,
意思是你好,他把啥都搬出来了 (~_~)
sky小笼包
你好
小心眼儿的丫儿
哎,引起注意