重力和万有引力

天罗网17
在这个情况,有两种力会产生。 第一种力是地球吸引物件的地心吸力,因此物件会向地心加速进发;而根据牛顿第三定律,物件同时也会吸引地球使地球向自己加速进发,这是万有引力。 如果排除了地球公转或自转时的移动,地球会因为物件所作用的万有引力而向物件移动。但地球的质量比起物件大得多,物件作用的万有引力因此显得微不足道,甚至近乎没有。 所以地球的确会有些微移动,只是难以观察到。 2007-06-02 01:19:26 补充: I am glad to be helpful.
冇错 ! 当中物件的加速度是由地球的地深吸力所赋予,而地球之所以有加速度,是因为星球间存在着引力,地球在宇宙中移动,这是定律,既是铁一般的事实。地球绕着太阳沿轨道公转(因此我们有四季之分),而地球自己则自转(因此我们有日夜之分)。
参考: 自己
This is a very good question. Perhaps the whole universe is drifting in the vastness sea of universes; if you get what I mean. Or perhaps you may say the solar system is not stationary; or may be it is; relating to our time frame; etc; e If you don't understand gravitational pull; picture a dust particle sticking itself to a larger body. Some people call it static; but its the same in a larger scale and that's gravity. Some says it has to do with the charges... .
林赛斯(上海)科学仪器有限公司