求英语大神翻译一下这篇文章~谢谢

求英语大神翻译一下这篇文章~谢谢【尽量完整和正确,顺畅哦】【请不要用翻译软件,如果使用我不会采纳】inthelate1500s,Iroquoistriblesfought... 求英语大神翻译一下这篇文章~谢谢

【尽量完整和正确,顺畅哦】
【请不要用翻译软件,如果使用我不会采纳】

in the late 1500s,Iroquois tribles fought among themselves.often these battles were over control of hunting areas.According to one story,an Iroquois named Deganawida convinced a Mohawk leader named Hiawatha to join him in spending the message that"all shall recive the Great Law and Labor together for the welfare of man"
The result was a confederation called the Iroquois League.The League was made up of the Five Nations of the Senceca,the Cayuga,the Onondaga,the Oneida,and the Mohawk.A few years later,a sixth nation,the Tuscanora,joined the league.
Each nation in the League governed itself,and problems were often solved by a rote.Important matters that affected all the League's nations,such as war,were made by a Grand council of 50 cheifs from all nations
「谢谢哦~~」
「如果不方便发在百度,可以发在我邮箱:2337476488@qq.com并且在回答里表明已发邮箱😁」
感谢各位出手援助我哦谢谢😘
一剑出血

16世纪末期,易洛魁各部族发生了内战。通常他们会在争夺狩猎领地时发生冲突。按照某一版本的说法,一个名叫德加纳威达的易洛魁人说服了一位名叫席亚瓦塔的莫霍克首领,与他一起宣扬“普天之下,悉尊天命,共谋福祉”的教义。

(通过他们不断的宣扬,)最终成立了名为易洛魁联盟的合众形态。该联盟由五个部族组成,分别是:塞尼加、卡育加、奥内达加、奥奈达以及莫霍克。几年后,第六个部族塔斯卡罗拉加入了该联盟。

联盟中的每个部族都实行自治,一般问题都会通过一条路径解决。当遇到影响联盟所有部族的重大事件(例如战争)时,会由一个高等议会进行裁决,该高等议会由50名分别来自不同部族的长老组成。
追问
太棒了谢谢
卢梼杌
14世纪末,易洛魁部落发生内战。通常这些战斗对狩猎区失去控制。有一个故事,一个叫Deganawida的易洛魁人说服一个叫Hiawatha的莫霍克首领跟他一起传播(我把你打的spending当spreading处理了,请确认是哪个?)“所有人应该接受伟大的的法律和劳动都是为了人的幸福”(确定recive没有打错?)。