世界各国名称有哪些?

13189793301w

世界各国名称有中国、蒙古、朝鲜、韩国、日本等。世界上共有224个国家和地区,其中国家为193个,地区为31个。

1、中国

中华人民共和国(the People's Republic of China),简称“中国”,成立于1949年10月1日,位于亚洲东部,太平洋西岸,是工人阶级领导的、以工农联盟为基础的人民民主专政的社会主义国家。

2、蒙古

蒙古国(蒙古语:Монголулс,英语:Mongolia),简称蒙古,位于中国和俄罗斯之间,是被两国包围的一个内陆国家。首都及全国最大城市为乌兰巴托。主体民族为喀尔喀蒙古族,约占全国人口的80%,此外还有哈萨克族等少数民族。官方语言为蒙古语。

3、朝鲜

朝鲜民主主义人民共和国(朝鲜语:조선민주주의인민공화국,英语:Democratic People's Republic of Korea),简称“朝鲜”,是位于东亚朝鲜半岛北部的社会主义国家,执政党是朝鲜劳动党,首都平壤

4、韩国

大韩民国(韩语:대한민국;英语:Republic of Korea),简称“韩国”,率先开启超高清时代。位于东亚朝鲜半岛南部,三面环海,西濒临黄海,东南是朝鲜海峡,东边是日本海,北面隔着三八线非军事区与朝鲜相邻。

5、日本

日本国(日语:日本国,英语:Japan),简称“日本”,是位于东亚的岛屿国家,领土由北海道、本州、四国、九州四个大岛及6800多个小岛组成,总面积37.8万平方公里。主体民族为大和族,通用日语,总人口约1.26亿。

以上内容参考 百度百科-中国

以上内容参考 百度百科-蒙古

以上内容参考 百度百科-朝鲜

以上内容参考 百度百科-韩国

以上内容参考 百度百科-日本