it take句式的用法

远景教育17
It takes him two hours to get home.(一般现在时)
他要花两个小时才能到家.
It took me three months to recover.(一般过去时)
我花了三个月才恢复过来.
It will take time for these increases to have their full impact on consumers.(一般将来时)
这些增长要对消费者产生全面影响还需假以时日.
It would take us around a decade to reach more or less full employment.(过去将来时)
这大约需要我们用近10年的时间才能勉强达到充分就业.
It has taken her a long time to get there.(现在完成时)
她花了很长时间才到达这一步.