strategist是什么意思

帝都小女子
知道合伙人金融证券行家
在校期间荣获文明小使者称号,并考取会计从业资格;曾多次参与集团业务处理,并获得其管理层高度赏识。

strategist

去背诵
英 [ˈstrætədʒɪst]

美 [ˈstrætədʒɪst]

n.战略家; 军事家
复数: strategists

双语例句
1. He's the president's chief political strategist.
他是总统主要的政治战略家.
来自《简明英汉词典》
2. He deserves better, for he's a great strategist.
他理应获得更大的成就, 因为他是个伟大的战略家.
来自飘(部分)
3. Many Japanese regarded him as the ablest Chinese strategist alive.
许多日本人都认为他是中国现有的最有才干的战略家.
来自辞典例句
4. Ma Huateng is not the person of a be an armchair strategist.
马化腾并不是一个纸上谈兵的人.
来自互联网
5. He was a prominent statesman and strategist in the history of China.
生于公元181年(汉光和四年)他是中国古代杰出的政治家、事家,其聪明才智,文韬武略、贞及献身精神,一千多年来,被视作贤臣良相的典范,名彪青史.
来自互联网
查看更多例句>>

柯林斯高阶英汉双解学习词典
英汉双向大词典
1. N-COUNT (尤指军事)战略家,善于策划的人 A strategist is someone who is skilled in planning the best way to gain an advantage or to achieve success, especially in war.
Military strategists had devised a plan that guaranteed a series of stunning victories.
军事战略家们制订出的计划确保了一连串的辉煌胜利。
...a clever political strategist.
机智的政治战略家

英英释义
Noun
1. an expert in strategy (especially in warfare)
synonym: strategian

请采纳~
TableDI
当家的HYS

strategist
[英][ˈstrætədʒɪst][美][ˈstrætədʒɪst]
n.战略家; 军事家;
复数:strategists

例句:

1.
A political strategist was struck by the result.
一位政治战略家对这个结果感到十分吃惊。

2.
Nomura announced kurtz's hiring as its hong kong-based chief asia equity strategist onoct. 28.
野村控股于10月28日宣布聘用库尔茨作为其在香港工作的亚洲区首席股票策略师。