假设你是李明,你的美国笔友Mike想了解你的周末活动情况。请根据下面的提示,给他回复邮件。提示:周六上

假设你是李明,你的美国笔友Mike想了解你的周末活动情况。请根据下面的提示,给他回复邮件。提示:周六上午8:30在学校集合,老师带领我们乘坐公共汽车去塘沽游玩;我们在沙滩... 假设你是李明,你的美国笔友Mike想了解你的周末活动情况。请根据下面的提示,给他回复邮件。提示:周六上午8:30在学校集合,老师带领我们乘坐公共汽车去塘沽游玩;我们在沙滩上玩,在海里游泳;还在海洋公园(the Sea Park)看了动物表演;在塘沽呆了两天,过得很愉快。Dear Mike, How are you recently? _____________________________________ ____________________________________________________________________________________________________________________________________Yours, Li Ming 展开
手机用户68171

One possible version:
Dear Mike,
How are you recently?
Last Saturday, our teacher took us to Tanggu for a trip by bus. We met at eight in the morning in our school and got there at about ten. We played on the beach and swam in the sea. We saw some beautiful fishes and some wonderful animal shows in the Sea Park. I also bought some gifts with my pocket money for my parents. We stayed in Tanggu for two days and we had a great time there.
What about your weekend?
Yours,
Li Ming

试题分析: 这是一篇应用文写作,写一封回信。本题给出的材料比较全面,我们所要做的首先是应用正确的英语句子把这些内容表达出来,在此基础上亦可适当发挥,注意不要遗漏材料中给出的要点。写作前先结合要表达的事情确定句子的人称时态,注意标点符号及大小写等问题,不要犯语法错误。注意上下文之间的逻辑关系,语意连贯。
点评:注意写作中的时态、人称和数的问题,时态一般是一般现在时态,人称是第一人称较多。写作中语言要准确、简明,说明有条理,符合逻辑。