【急】哪位高手帮满翻译一下!!!!

31.是以圣人处无为之事,行不言之教。万物作焉而不辞。32.不尚贤,使民不争。不贵难得之货,使民不为盗。33.致虚极守静笃。万物并作,吾以观复。34.反者道之动。弱者道之... 31. 是以圣人处无为之事,行不言之教。万物作焉而不辞。
32. 不尚贤,使民不争。不贵难得之货,使民不为盗。
33. 致虚极守静笃。万物并作,吾以观复。
34. 反者道之动。弱者道之用。天下万物生于有,有生于无。
35. 吟咏之间,吐纳珠玉之声;眉睫之前,卷舒风云之色;其思理之致乎!
36. 是以陶钧文思,贵在虚静,疏瀹五藏,澡雪精神。
37. 然则博见为馈贫之粮,贯一为拯乱之药,博而能一,亦有助乎心力矣。
38. 翘翘错薪,言刈其楚;之子于归,言秣其马。
39. 众皆竞进以贪婪兮,凭不厌乎求索,羌内恕己以量人兮,各兴心而嫉妒。
40. 长太息以掩涕兮,哀人生之多艰。余虽好修姱以鞿羁兮,蹇朝谇而夕替。
41. 鸷鸟之不群兮,自前世而固然。何方圆之能周兮,夫孰异道而相安。
42. 还顾望旧乡,长路漫浩浩。同心而离居,忧伤以终老。
88爱换魔法师
31、所以说,圣贤高人处事应当以无为为要领,教化人民应当以不言为准则
32、权力大的人,不推崇有才能的人,导使老百姓不相互争夺;不珍惜难得的财物,导使老百姓不去偷窃
33、圣人外其身而观物其变。圣人不以涉世乱其心,而已静观其变。此乃自守。
34、所使用或运用的是弱而不是强,是柔而不是刚。道来到世间,不是要受人的服事,乃是要服事人;他救了别人,却不能救自己。 天下万物的存在是有名有形的,但有名有形的万物必定要以无名无形的"道"作为根源。无才是天下万物的本原。
35、作家在吟哦推敲之中,就像听到了珠玉般悦耳的声音;当他注目凝思,眼前就出现了风云般变幻的景色,他的思想能达到这种地步!
36、,酝酿文思的时候,必须虚心和宁静,专一思考,清除杂念,净化精神
37、增进见识可以作为内容贫乏的粮食,突出重点可以作为文辞杂乱的药物;见识广博而又能重点突出,对于创作构思是极有帮助的。
38、柴草丛丛错杂生,用刀割取那蒌蒿。姑娘就要出嫁了,赶快喂饱小马驹。
39、众人都争先恐后地看谁更贪婪,贪财好利全然不知满足能原谅自己的错误却对别人要求很高。
40、长声叹息并且哭泣,为人生的艰辛而感到悲哀。
41、自己生性品行高洁,注定如鸷鸟不容于世。哪有圆孔可以安上方柄?哪有异路人能携手同行!
42、长路漫漫遥望无边无际。飘流异乡两地相思,怀念爱妻愁苦忧伤以至终老。两个人彼此相爱,却不能生活在一起,不免郁郁寡欢、凄苦到老
fyt1123m
31. The wise are at the inaction of the matter, the line to teach without words. Yan and endure all things for.
32. Not Shangxian, so that people do not fight. No treasures that are hard to make people not to steal.
33. To keep quiet Benedict imaginary pole. And make things, I in order to observe recovery.
34. Reversal is Tao. Weak road use. All things are born, not born.
35. Chant between the voice gateway bead; imminent before the color volume Shufeng Yun; its management of thinking almost caused!
36. Is the Tao Jun Evans, in your Xujing, sparse 瀹 Wu Zang, shower snow spirit.
37. What, then Bo, see the grain as feed the poor, and through a chaos as rescue medication, which can be a blog, also help carry almost effort.
38. Qiaoqiao wrong salary, clipping his words Chu; son in return, made his horse horse feed.
39. Zhong Jie Xi Contending with greed, with tire almost search, Qiang Shu have to the amount of people within the Xi, the Hing heart envy.
40. Long heave a deep sigh Come to cover tears, sadness and many difficulties in life. I was good repair fascinating to restrain Ji Xi, Jian toward the insult for the evening.
41. Not a bird of prey groups Xi, and of course from the previous life. How can a radius of Xi Zhou, Cardiff Road, and what difference peace and quiet.
42. Also hope the old town care, long way to diffuse vast. Concentric and away from home, sad to die.