谁帮我翻译一下这段英文,急用! 先谢谢了!

Attheturnofthecenturytherewouldhavebeenlittledifficultyindefiningwhatconstitutedthech... At the turn of the century there would have been little difficulty in defining what constituted the chemical industry since only a very limited range of products was manufactured and these were clearly chemicals, e.g., alkali, sulphuric acid. At present, however, many intermediates to products produced, from raw materials like crude oil through(in some cases)many intermediates to products which may be used directly as consumer goods, or readily converted into them. The difficulty cones in deciding at which point in this sequence the particular operation ceases to be part of the chemical industry’s sphere of activities. To consider a specific example to illustrate this dilemma, emulsion paints may contain poly (vinyl chloride) / poly (vinyl acetate). Clearly, synthesis of vinyl chloride (or acetate) and its polymerization are chemical activities. However, if formulation and mixing of the paint, including the polymer, is carried out by a branch of the multinational chemical company which manufactured the ingredients, is this still part of the chemical industry of does it mow belong in the decorating industry? 展开
天进墙狂后化05
在世纪交替的时候,就会有一点小麻烦,构成了对于定义什么化学工业,因为只有非常有限的系列的产品制造时的化学物质,这显然,例如,碱、硫酸。目前,然而,许多中间体产品产量,从原材料(如原油通过(在某些情况下许多中间体产品直接可消费商品,或者很容易改成他们。在决定锥细胞的困难点在排序的特定操作的一部分就不再是化学工业的活动领域的活动。考虑一个特定的例子来说明这种进退两难的局面、乳液涂料可能包含聚氯乙烯)/聚醋酸乙烯酯)。显然,合成醋酸乙烯基氯化物(或)和它的聚合化学活动。但是,如果制定和混合涂料,包括聚合物,进行跨国的一个分支化工有限公司制造的成分,这是仍然挂化工作它割属于布置产业?
在世纪之交便有可能出现在界定什么构成,因为只有非常有限的产品范围为生产,而这些显然是化学品,例如,碱,化学工业硫酸小的困难。但目前,从原材料到生产的原油通过像(在某些情况下)的许多中介机构,可直接用作消费品,或易于加工产品到他们的许多产品的中间体。在决定在这一点困难锥在这个序列的具体操作不再是化学工业的活动范围的一部分。要考虑一个具体的例子来说明这种困境,乳胶漆中可能包含聚(聚氯乙烯)/聚(醋酸乙烯酯)。显然,合成氯乙烯(或酯)及其聚合是化学活动。但是,如果制定和混合的涂料,包括聚合物,是由一个多国公司生产的化学成分,这是另辟蹊径,化学工业的一部分,它仍然属于亩的装饰行业呢?
yang菜
世纪之交,在定义什么是化学工业时存在一点困难,因为那时候只有有限的产品生产出来,并且这些都是非常纯粹的化学物质,如碱,硫酸等.然而现在,有许多的中间产物生产了,从如原油(某些情况下)这类的原材料到一些能直接被用作消费品的中间产物,或容易转化成产物的.
确定一个特定操作属于一系列的化学行为中的哪一部分也是困难之一.(这句可能不太顺,要看原文上下文)
通过一个具体的例子来解释这一困难,乳胶漆中可能含有聚氯乙烯或聚乙酸乙烯酯.很明显,合成氯乙烯(或乙酸酯)以及它们的聚合反应都是化学行为.然而,如果涂料,包括聚合物,的合成和混合是由一家跨国化学公司旗下制造原料的分公司生产的,这种情况下,它还是化学产业的一部分吗?又或者它归属于装饰工业呢?