John and I _____ friends for eight years. We first got to know each other at a Christmas party....

JohnandI_____friendsforeightyears.WefirstgottoknoweachotherataChristmasparty.Butwe___... John and I _____ friends for eight years. We first got to know each other at a Christmas party. But we ____ each other a couple of times before that. A.had been; have seen B.have been; have seen C.had been; had seen D.have been; had seen 展开
暖暖69o
D

试题分析:考查时态:句意:约翰和我已经做8年的朋友了。我们第一次见面是在圣诞节晚会上,但之前我们见过几次。第一空是表示过去到现在做8年时间的朋友,用现在完成时,第二空是指在圣诞节见面前,以前见过,用过去完成时。选D。
点评:时态题的考查关键是抓住句子的上下文含义和句中的时间状语。要根据时间状语来选择合适的时态,在平时的学习中要注意积累有关时态的用法和各种时态的特殊之处。For+一段时间经常与现在完成时连用。而过去完成时表示过去的过去的动作。