关于生化危机电影问题

时尚达人1718

更新1:

咁个博士点解唔同自己打d血清既@@? 同埋d血清又会令到比丧师咬到都冇事? 仲有个问题 点解要个终结者杀死特种部队班人?

1. 因为Alice (Milla Jovovich) 适应到 T virus
无排拆
又无变怪物
系个special case
所以umbrella 要研究佢 2. nemesis追迹者系第一集的Matt Addison ( Eric Mabius)被 licker 抓到
再突变 + 被人改造而成 Major Cain (个男人) 要女主角同佢打系因为想知两个制成品边个劲d 之后佢系记返左一部份同alice 系蜂巢个阵的事.. 3. 个女仔本身有病
系佢daddy 研制左有 regenerate cells 功能的 T virus救左佢 佢一路本身都有打 T virus 做药 但份量不足以令佢变做怪物 佢亦都一路带住both virus 同antivirus 系佢个药盒度 thats why alice 一见到佢个阵都话佢系infected 因为佢本身就带有T virus 血清应该系一剂搞掂 因为alice 都系用左angie 一剂血清就救左 carlos 4. 未睇第三集...帮你唔到住 5. 你指angie 个dad 嘛? 我估佢系因为无谂过会撞到丧尸所以无打血清 我都唔知点讲... 但antivirus 可以对抗 t virus 系人体的药性.... 6. 因为major cain 想知nemesis 对付人的实战情况 (系game 度 STARS 的人经过左 mion incident 后一路搜集umbrella 的犯罪资料同想尽办法向外公布
thats why umbrella 派左当时最劲的nemesis 去追杀所有 STARS 的成员
但电影无乜讲过STARS 的事
所以nemesis 要杀死 STARS 的原因系movie 度只系因为major cain落左order) 2007-10-08 18:19:32 补充: ooops sorryo岩o岩睇多左一次原来系angie 打左T virus令d dead cell regenerates令佢可以行返跟住再一路打适当份量的antivirus防止佢变怪物所以佢本身系infected
但亦有血清系体内(要keep 住打)ps 小说有提及佢的下场 = 俾被umbrella控制住的alice 杀死
参考: 电影小说有提及
可以睇下:)
1)因为佢哋想将佢改做 2)我唔知你讲𠮶个boss系唔系𠮶只怪物
因 为个男人要知道系只怪物强些定系女主角强
如果我无记错
应该系个女主角知道𠮶只怪物系第一集同佢一同生还个男主角
我谂只怪物都有少少认得个女主角
但后来只怪物都系死咗 3)因为个细路女之前系唔行得
但当佢daddy打咗血清
就行得番
血清系佢daddy制造
好似可以复制基因
所以系要keep住打 4)系真人
是无咗第二集另个女主角
只系剩番第二集个军人男主角