【30分】请高手帮忙翻译下这段英文(3句话)

Theterm'machinetranslation'(MT)referstocomputerizedsystemsresponsiblefortheproduction... The term 'machine translation' (MT) refers to computerized systems responsible for the production of translations with or without human assistance.

It excludes computer-based translation tools which support translators by providing access to on-line dictionaries, remote terminology databanks, transmission and reception of texts, etc.

The boundaries between machine-aided human translation (MAHT) and human- aided machine translation (HAMT) are often uncertain and the term computer-aided translation (CAT) can cover both, but the central core of MT itself is the automation of the full translation process.

这本是一段话,为了看着方便我把它断开了,翻译达人们帮帮忙哦,

请不要把用机器翻译的贴上来,先此谢过!
请不要把用软件翻译的直接贴上来啊···T.T···!!

目前为止还没有满意的答案··高手帮帮忙啊··
styuco
The term 'machine translation' (MT) refers to computerized systems responsible for the production of translations with or without human assistance.
【术语"机器翻译"指的是负责在有人(或无人)协助下生成翻译的电脑系统。】

It excludes computer-based translation tools which support translators by providing access to on-line dictionaries, remote terminology databanks, transmission and reception of texts, etc.
【它并不包括那些为译者提供在线词典、远程术语资料库,发送和接收文本支持的基于计算机的翻译工具。】

The boundaries between machine-aided human translation (MAHT) and human- aided machine translation (HAMT) are often uncertain and the term computer-aided translation (CAT) can cover both, but the central core of MT itself is the automation of the full translation process.
【机器辅助人工翻译(MAHT)和人工辅助机器翻译(HAMT)的界限不是十分明确,而计算机辅助翻译(CAT)又对二者兼而有之,但是机器翻译自身的核心是对整个翻译过程的自动化。】

译注:出处应是~
From: Concise history of the language sciences: from the Sumerians to the cognitivists.
出处:语言科学简史:从苏美尔语到认知学。
Edited by E.F.K.Koerner and R.E.Asher. Oxford: Pergamon Press, 1995.
由E.F.K.Koerner和R.E.Asher. 牛津,培格曼出版社,1995年
Pages 431-445
引自书中431-455页

再次拜服几位机译~希望回答对你有帮助
_司小七
术语'机器翻译'(公吨)指计算机控制系统负责翻译的产生式同或无人的的援助
它排除基于计算机的翻译工具哪个援助翻译由提供访问线上的字典,远程的术语资料库,传输与接收的文本,等等。边界在机助人译之间(maht),human-帮助机器翻译(hamt)常常不确定,术语电脑辅助翻译(猫)可以掩盖都,然而公吨的炉缸中心料柱本身是自动化的弥翻译过程。

参考资料: 看起来乱七八糟的 、

百度网友1b30708
第7条“机器翻译的(MT),是指计算机系统的翻译负责本部有或没有人类的帮助。

它不支持翻译计算机翻译工具藉由提供在线词典、远程术语,databanks发射和接收文本,等。

machine-aided之间的界限全人类翻译(MAHT)和人类——辅助机器翻译HAMT)经常不确定性和术语电脑辅助翻译(猫)可以包括,但是中央核心的MT本身是自动化全部翻译的过程。
devilqry
你好,由于没给上下文,第二句那个“其”就自己起理解咯

机译这个词的意思是在有人(或没人)协助下计算机系统生成的翻译

其排出了(通过连接互联网词典,远程术语数据库,文本传输和接收等方式所支持的)计算机翻译工具 (括号内的内容修饰“计算机翻译工具”这个词)

机器协助的人工翻译和人工协助的机器翻译之间的界限通常不很明确,而计算机协助翻译(CAT)这个词可以同时涵盖两者,但机译(MT)本身的核心是全部翻译过程的自动化
静听丶凄惨
这个词'机器翻译'(吨)是指为翻译的有或无生产负责人协助电脑系统。

它不包括计算机为基础的翻译工具,支持通过提供在线词典,远程术语资料库,传输和文本等接待翻译.

与机器之间的辅助的翻译(MAHT)和人类辅助机器翻译(HAMT)的界限往往是不确定的和长期计算机辅助翻译(CAT)可以涵盖,但中央的MT本身的核心是全面自动化翻译过程。