can you give me some为什么不用any

优点教育17
在表示建议,反问,请求的疑问句中,或期望得到肯定回答时,多用some而不用any。

扩展资料

  Could you forward any mail to us in New York?

  你能不能把所有信件转寄到纽约给我们?

  Let me know if you have any problems.

  你若有困难就告诉我。

  She recommended that I should take some time off.

  她建议我应该休息一段时间。