英语口语考试要进行小组讨论,想求一些技巧

比如如何承接上一个人的话,肯定或否定对方观点并提出自己的观点并举例;如果小组中有一人健谈,如何巧妙打断;如何为避免冷场等。本来想自己上网查,但是不知道搜索什么关键词,希望... 比如如何承接上一个人的话,肯定或否定对方观点并提出自己的观点并举例;如果小组中有一人健谈,如何巧妙打断;如何为避免冷场等。本来想自己上网查,但是不知道搜索什么关键词,希望可以提供搜索关键词 谢谢啦~~~^-^ 展开
森新迩0H0
嘿嘿,这个我觉得挺容易的,可能因为我是靠嘴巴吃饭的吧。

如何承接上一个人的话:
If what you said is true, then...
If I understood you correctly, then it is implied that...
I agree with your perspective on XXX, however, I disagree with ...
Thank you for explaining XXX, but I do have a question on XXX

肯定或否定对方观点并提出自己的观点并举例
Your description of XXX is very interesting, but I am concerned about what you said regarding XXX, I, on the other hand, believe XXX, for example, ....

打断(要快!):
yes, yes, you're right...but please do remember, XXX
一般来说,我都不会打断别人(非常不礼貌),如果是小组讨论应该设立发言时间限制。

冷场:
since we are all contemplating on the topic, let me summarize what we have so far: XXXXXXX, any comments?

参考资料: 身经百战