翻译英语短文。谢谢了。

MrDaywasateacherataschoolinabigcityinthenorthofEngland.HeusuallywenttoFranceorGermany... Mr Day was a teacher at a school in a big city in the north of England. He usually went to France or Germany(德国)for a few weeks during his summer holidays(暑假)and he spoke French and German quite well.

But one year Mr Day said to one of his friends, “I’m going to have a holiday in Japan. But I can’t speak Japanese, so I am going to evening classes and have Japanese lessons for a month before I go.”

He studied very hard for a month, and then his holidays began and he went to Japan. When he came back a few weeks later, his friend said to him, “Did you have any trouble(麻烦)with your Japanese when you were in Japan, Day? ”

“No, I didn’t have any trouble with it, ”answered Mr Day, “But the Japanese did!”
百度网友6941f37
Day先生是英格兰北部一座大城市的中学老师。他经常在暑假的时候去法国或德国去度假几个星期,所以他能流利地说法语和德语。
有一年,Day先生告诉他的一个朋友,“我马上要去日本度假。但我不会日语,在我去日本之前的一个月,我想到夜校上课学日语。“
他非常努力地学习了一个月,然后去日本开始了他的假期。几个星期后当他回来了,他的朋友对他说:“Day,你在日本说日语遇到什么麻烦吗? “
“不,我说日本没有遇到任何麻烦”,Day先生回答:“但日本人遇到了很多麻烦!”
laoshu6
先生在一家日是在大城市在英格兰北部的学校的老师。他经常去法国或德国的几个星期(德国)在他的夏季假期(暑假),他说法语和德语非常好。

但一年议员日说,他的一个朋友,“我马上要在日本度假。但我不能说日语,所以我要到晚上上课,一个月之前我去日本的经验教训。“

他学习非常努力了一个月,然后就开始他的假期,他去了日本。当他回来了,几个星期后,他的朋友对他说:“你有什么困难(麻烦),当你与你的日语在日本,当天? “

“不,我没有任何与它的麻烦,“日先生回答,“但却是日本!“
Day 先生是英格兰北部一个大城市里的学校老师。他经常在暑假去法国或德国呆上几个星期,而且他法语和德语说的很好。
但有一年,Day先生对一个朋友说:“我要去日本度假。但我不会说日语,因此在去之前我会去上夜校学习一个月的日语。”
他很努力地学了一个月,之后他开始了假期,并去了日本。当他几个星期之后回来,他朋友说:“Day,你在日本时,你学的日语能交流吗?”
“不,我能和日本人交流,”Day先生说,“但他们不能和我交流。”