我系广州人 约左个女仔星期日出街 但唔知去边度好 香港有边度好玩噶 要有D新意同埋唔好太远 唔该晒!

未系我女朋友噶努力中但又唔知去边度好太高消费噶就唔好啦100~200+左右噶仲顶得顺.唔该晒!!... 未系我女朋友噶 努力中 但又唔知去边度好 太高消费噶就唔好啦 100~200+左右噶仲顶得顺.唔该晒!! 展开
20031a23a
咳…
在香港,每日消费都好多哦~~
绝对不止200元~~
就只是一顿饭,就50元以上哦
也许,你可以去新界,近罗湖的地方行街啦…例如:粉岭,上水,太和,大埔等
但绝对没有九龙,香港的这麼高级了。
但消费可是便宜多了~~
也不用去太远,没这麼麻烦啦~
顺道可省下车钱哦
追问
我就在大埔  。  大埔附近有什么可以去的地方么?
追答
切!你早D講嘛!
無啦啦講咩"我系廣州人"
搞到我誤會了,追女同廣州人有咩關係…

通常拍拖都去shopping,無新意~~
我覺得
你們可在大埔海濱公園裡放風箏,亦可以走到公園裡的回歸塔上,遠眺吐露港美景,然後還可以踏單車。

PS. 望著海景, 在海伴優閒漫步,特別是唔晒的時候,大家都沉默的望著太陽望著海漫步,感覺上很浪漫!
咳!你可試試看…但,每個人想法不同,自行啦~~~