九九年的曼联有咩球员

温屿17

更新1:

ps 同埋我想知佢地踢边几个位(如:SW
CB
R/LSB
L/RWB
L/RMF
CMF
DMF
AMF
L/RWF
SS
CF) & 当年年龄

Q:九年的曼联有咩球员
请给我他们的中/英姓名(全队) A:以下是1998-1999曼联 (三冠王) 的球员名单: 龙门: 1-Peter Schmeichel (舒米高) 17-Raimond van der Gouw (云迪古) 31-Nick culkin (古坚) 后卫: 2-Gary Neville (加利‧尼维利) 12-Phil Neville (菲腊‧尼维利) 5-Ronny Johnsen (朗尼庄臣) 6-Jaap Stam (史谭) 24-Wes Brown (布朗) 3-Denis Irwin (艾云) 4-David May (美尔) 13-John curtis (居迪斯) 23-Michael Clegg (卡治) 26-Chris Cer (加斯柏) 30-Ronnie Wallwork (禾获克) 38-Danny Higginbotham (希坚保咸) 中场: 7-David Beckham (碧咸) 8-Nicky Butt (毕特) 11-Ryan Giggs (杰斯) 15-Jesper Blomqvist (布隆基斯) 14-Jordi Cruyff (祖迪告鲁夫) 27-Terry Cooke (曲尔) 18-Paul Scholes (史高斯) 16-Roy Keane (坚尼) 33-Mark Wilson (麦克‧云信) 34-Jonathan Greening (格宁) 35-Paul Teather 36-Ryan Ford (福特) 前锋: 10-Teddy Sheringham (舒宁咸) 19-Dwight Yorke (约基) 9-Andy Cole (高尔) 20-Ole Gunnar Solskjar (苏斯克查) 29-Alex Notman (洛文) 2008-12-22 17:45:24 补充: 哎呀,而家先出声,我怕唔够字数........ 以下为补充资料 (球员 / 当年年龄 / 位置) 舒米高 35 GK 云迪古 36 GK 古坚 21 GK 加利仔 24 CB+RSB 菲腊仔 22 (中后场全部位置) 朗尼庄臣 30 CB 2008-12-22 17:51:18 补充: 史谭 27 CB 布朗 20 CB + RSB 艾云 34 CB + RSB + LSB 美尔 29 CB + RSB 居迪斯 21 CB + DM 卡治 22 CB 加斯柏 24 CB 禾获克 22 CB + DM 希坚保咸 21 LSB 2008-12-22 17:58:58 补充: 碧咸 24 RMF 毕特 24 DMF 杰斯 26 LWF 布隆基斯 25 LWF 祖迪告鲁夫 25 RMF 曲尔 23 LMF 史高斯 25 AMF 坚尼 28 DMF 麦克‧云信 20 LMF 格宁 20 RMF Paul Teather 22 DMF 福特 21 CMF 2008-12-22 18:02:35 补充: 舒宁咸 33 FC 约基 28 SS 高尔 28 SS 苏斯克查 26 FC 洛文 20 FC
参考: .knowledge.yahoo/question/question?qid=7007081503920 答过
门将:舒米高 云迪古 后防:艾云 史谭 加利利维利 菲腊利维利 中场:碧咸 坚尼 史高斯 毕特 杰斯 前锋:约基 高尔 舒灵咸 苏斯克查