求翻译,英译汉~~~

Languageisareflectionofculture.DengYanchangandLiuRunqing(1989)madeamorecompletestateo... Language is a reflection of culture.Deng Yanchang and Liu Runqing(1989) made a more complete state of the relations between language and culture that is language is a part of culture and plays a very important role in it.Language and culture are two cooperative aspects.Being an intrinsic part of culture,language carries culture,mirrors culture,spreads culture and helps develop culture.Language also depends on culture,reflects and influences culture ,hat is,language,taken as a part of culture,also conveys culture.It is impossible to separate the use of language from culture,without language,they maintain,culture would not be possible .The language of a nation carries the cultural and social life experiences of that nation,and reflects important feature of the national culture.When we refer to the relationship between language and culture ,we have to mention the Sapir-Whorf hypothesis,which in essence says that the structure or the language one habitually used influences the manner in which one thinks and behaves.This hypothesis shows that language is not only a means of reporting experience but,more important,it is a way to define experience.
Culture influences language in all the following aspects.
First,culture restricts the formation and development of linguistic elements,such as,speech sounds,vocabulary and grammar.The polysemy of word(一词多义) lies in that it is the symbol of actual word,reflects people's deferent views towards the word,that is to say,it is the national culture that determines the meaning of words.
Second,culture determines the content and way of reference of the language.As we all know that what the language refers is things and objects centering on human beings in cultural word.
The way language refers and reflects things and objects embodies cultural mind of people.
Third,the influence of culture has on language reflects in people's linguistic thoughts and their way of express.As the carrier and tool of express of thoughts,on in hand language advances the development of thoughts,on the other hand,it is restricted by the thoughts.Considering the relationship between language and culture,it is necessary to encourage acculturation in English teaching,especially in oral English teaching.
我要原创的,因为我要交作业的啊~~~语句通顺,条理清晰的就最好啦
huangjc507
希望能帮助你

我的是极其翻译的,经过改动了
语言是文化的反映。邓延长和刘润清(1989)做了一个更完整的状态的语言和文化之间的关系是语言是一种文化的一部分,起着非常重要的作用。语言与文化是两个合作方面。作为一种内在的文化的一部分,语言进行传播文化、镜子文化,文化和能帮助发展文化。语言也取决于文化,反映出的影响和文化,帽子是,语言,作为文化的一部分,也传达出的文化。它是不可能单独语言的使用,从文化、没有语言,他们维护、文化,语言就不可能携带了一个民族的文化和社会生活经历的这个民族,深刻反映了一个民族文化的重要特征。当我们将语言和文化的关系,我们不得不提到之间并没有萨丕尔-沃尔夫假设的,它本质上说,该结构或语言习惯性地使用的方式影响一个人的所思所想的行为。这个假说表明语言不仅是一种手段,财务报告的经验,但更重要的是,这是一种可以定义的经验。
企业文化影响的语言在以下的所有方面。
首先,文化形成和发展的制约因素,比如,语言语音、词汇和语法。多义的词(一词多义)则在于它的象征是实际的词,反映了人们对这个词的不同的看法,也就是说,它是民族文化决定了单词的意思。
第二,文化的内容和方式决定了参考的语言。正如我们都知道那是什么语言指的是事物围绕人类文化的话。语言是指的方式体现和反映事物的文化心态的人。
第三,文化上的影响语言体现在人们的语言思想和方式的表达。作为载体和工具的表达思想,在手里的语言提出了发展思想,另一方面,它一直是制约思想。考虑到语言和文化的关系,必须毫不动摇地鼓励多元文化交融在英语教学中,尤其是在英语口语教学。
匿名用户
语言是文化的反映。邓延长和刘润清(1989)做了一个更完整的状态的语言和文化之间的关系是语言是一种文化的一部分,起着非常重要的作用。语言与文化是两个合作方面。作为一种内在的文化的一部分,语言进行传播文化、镜子文化,文化和能帮助发展文化。语言也取决于文化,反映出的影响和文化,帽子是,语言,作为文化的一部分,也传达出的文化。它是不可能单独语言的使用,从文化、没有语言,他们维护、文化,语言就不可能携带了一个民族的文化和社会生活经历的这个民族,深刻反映了一个民族文化的重要特征。当我们将语言和文化的关系,我们不得不提到之间并没有萨丕尔-沃尔夫假设的,它本质上说,该结构或语言习惯性地使用的方式影响一个人的所思所想的行为。这个假说表明语言不仅是一种手段,财务报告的经验,但更重要的是,这是一种可以定义的经验。
许许许仙
语言是文化的反映。Runqing延长和刘邓(1989)做了一个更完整的状态的语言和文化之间的关系是语言是一种文化的一部分,起着非常重要的作用。语言与文化是两个合作方面。作为一种内在的文化的一部分,语言进行传播文化、镜子文化,文化和能帮助发展文化。语言也取决于文化,反映出的影响和文化,帽子是,语言,作为文化的一部分,也传达出的文化。它是不可能单独语言的使用,从文化、没有语言,他们维护、文化,语言就不可能携带了一个民族的文化和社会生活经历的这个民族,深刻反映了一个民族文化的重要特征。当我们将语言和文化的关系,我们不得不提到之间并没有萨丕尔-沃尔夫假设的,它本质上说,该结构或语言习惯性地使用的方式影响一个人的所思所想的行为。这个假说表明语言不仅是一种手段,财务报告的经验,但更重要的是,这是一种可以定义的经验。

企业文化影响的语言在以下的所有方面。

首先,文化形成和发展的制约因素,比如,语言语音、词汇和语法。多义的词(一词多义)则在于它的象征是实际的词,反映了人们对这个词的不同的看法,也就是说,它是民族文化决定了单词的意思。

第二,文化的内容和方式决定了参考的语言。正如我们都知道那是什么语言指的是事物围绕人类文化的话。

语言是指的方式体现和反映事物的文化心态的人。

第三,文化上的影响语言体现在人们的语言思想和方式的表达。作为载体和工具的表达思想,在手里的语言提出了发展思想,另一方面,它一直是制约思想。考虑到语言和文化的关系,必须毫不动摇地鼓励多元文化交融在英语教学中,尤其是在英语口语教学。
shegheil
语言是文化的反映。Runqing延长和刘邓(1989)做了一个更完整的状态的语言和文化之间的关系是语言是一种文化的一部分,起着非常重要的作用。语言与文化是两个合作方面。作为一种内在的文化的一部分,语言进行传播文化、镜子文化,文化和能帮助发展文化。语言也取决于文化,反映出的影响和文化,帽子是,语言,作为文化的一部分,也传达出的文化。它是不可能单独语言的使用,从文化、没有语言,他们维护、文化,语言就不可能携带了一个民族的文化和社会生活经历的这个民族,深刻反映了一个民族文化的重要特征。当我们将语言和文化的关系,我们不得不提到之间并没有萨丕尔-沃尔夫假设的,它本质上说,该结构或语言习惯性地使用的方式影响一个人的所思所想的行为。这个假说表明语言不仅是一种手段,财务报告的经验,但更重要的是,这是一种可以定义的经验。

企业文化影响的语言在以下的所有方面。