网络是怎么由来的?

梦婷70137
人们制造出来的呗。😁😁😁
想吃鱼的兔
美国军队内部网络
暨元青6n
Q Where did the Chinese Internet come from...

The TA has held 4424 cargoes
Network (Internet), its predecessor is the United States Department of Defense Advanced Research Projects Agency (ARPA) for military communications network.
The Internet began in the United States in 1969. It was first used by the U.S. military under an agreement known as ARPA(the Defense Department's Research Program) to connect four major computers in the southwestern United States at the University of California, Los Angeles, the Stanford University Research Institute, UCSB, and the University of Utah. This agreement was implemented by the BBN and MA at Cambridge University and went online in December 1969.
Both arpa. net and NSF net were originally designed to serve scientific research, and their main purpose was to provide users with valuable resources to share on mainframes. With the increase in the number of host computers, more and more people use the Internet as a tool for communication and communicat
ls8368
jiu zheyanglaide
粥香思意
网络原指用一个巨大的虚拟画面,把所有东西连接起来,也可以作为动词使用。在计算机领域中,网络就是用物理链路将各个孤立的工作站或主机相连在一起,组成数据链路,从而达到资源共享和通信的目的。凡将地理位置不同,并具有独立功能的多个计算机系统通过通信设备和线路而连接起来,且以功能完善的网络软件(网络协议、信息交换方式及网络操作系统等)实现网络资源共享的系统,可称为计算机网络。
随着1946年世界上第一台电子计算机问世后的十多年时间内,由于价格很昂贵,电脑数量极少。早期所谓的计算机网络主要是为了解决这一矛盾而产生的,其形式是将一台计算机经过通信线路与若干台终端直接连接,我们也可以把这种方式看做为最简单的局域网雏形。   最早的网络,是由美国国防部高级研究计划局(ARPA)建立的。现代计算机网络的许多概念和方法,如分组交换技术都来自ARPAnet。 ARPAnet不仅进行了租用线互联的分组交换技术研究,而且做了无线、卫星网的分组交换技术研究-其结果导致了TCP/IP问世。   1977-1979年,ARPAnet推出了目前形式的TCP/IP体系结构和协议。1980年前后,ARPAnet上的所有计算机开始了TCP/IP协议的转换工作,并以ARPAnet为主干网建立了初期的Internet。1983年,ARPAnet的全部计算机完成了向TCP/IP的转换,并在 UNIX(BSD4.1)上实现了TCP/IP。ARPAnet在技术上最大的贡献就是TCP/IP协议的开发和应用。2个著名的科学教育网CSNET和BITNET先后建立。1984年,美国国家科学基金会NSF规划建立了13个国家超级计算中心及国家教育科技网。随后替代了ARPANET的骨干地位。 1988年Internet开始对外开放。1991年6月,在连通Internet的计算机中,商业用户首次超过了学术界用户,这是Internet发展史上的一个里程碑,从此Internet成长速度一发不可收拾。

参考资料: http://baike.baidu.com/view/3487.htm