Baby, tell me how can I tell you that I love you more than life

按照语法来说不是应该tellmehowicantellyouthat……how引导的宾从……... 按照语法来说不是应该tell me how i can tell you that……
how引导的宾从……
雨夜廷轩
按照楼主上面的写法应该是
how I can.. 是正确的。

这是Marc Terenzi的经典歌曲 Love To Be Loved By You 里面的歌词 非常Beautiful
这其中有一段歌词:
There are questions hard to answer
Can`t you see?
Baby, tell me how can I tell you
That I love you more than life
Show me how can I show you
That I`d blinded by your light
按照这段话的意思,其实歌词应该写成下面这样:
There are questions hard to answer
Can`t you see?
Baby, tell me :“how can I tell you
That I love you more than life?”
Show me:“ how can I show you
That I`d blinded by your light?”
也就是说歌词里面唱的是直接引用。所以是How can I...的形式。没有错误。

而写成间接引用时应把该宾语从句的语序调整为陈诉语气:
Baby, tell me how I can tell you that I love you more than life.
xrilyall
宝贝,告诉我我该怎样告诉你,我爱你胜过爱我自己的生命。
nononoTT
应该是how i can
xinghun0208
疑问句can提前了呗!
yong3611
就是原句