3个英语选择题,急求详细解答!

10.Thechiefreasonforthepopulationgrowthisn’tsomuchariseinbirthrates____afallindeathra... 10. The chief reason for the population growth isn’t so much a rise in birth rates ____ a fall in death rates as a result of improvement in medical care .
A and B as C but D or
11. There are over 100 night schools in this city , making it possible for a professional to be reeducated no matter _____ he does .
A how B where C what D when
12. He is dead , _____ I am alive .
A because B therefore C provided D just as
noblerose
1.C 句子的意思是人口增长的主要原因不是出生率的上升,而是死亡率的下降。表示句意转折用but.
2.C what he does表示他是干什么的(指职业)跟前面的professional(专业人员)对应
3.C provided表示倘若,句子的意思是:倘若我活着的话,他就死了。(不是他死就是我亡)
wxzdawb
1.C。人口增长的主要原因,不是出生率的上升,而是由于医学进步导致死亡率的下降。
2.C。在这座城市有100多所夜校,这就使那些无论从是什么工作的人都可以接受再教育。
3.D。他死了,而我还活着。
百度网友f392631
C not...but 转折句
C no matter what he does...无论他是做什么的he does what
D 从意思上去理解,“他死了,正如我活着一样”,其他几项的因果关系不成立
北新桥三条
1. B
2. C
3. D
愈翔LOVE亚
1.A

2.D

3.B