翻译一下,麻烦啦!

HuaTuowasaChinesephysicianwholivedduringthelateHanDynastyandThreeKingdomseraofChinese... Hua Tuo was a Chinese physician who lived during the late Han Dynasty and Three Kingdoms era of Chinese history. The Records of Three Kingdoms and Book of Later Han record Hua as the first person in China to use anesthesia during surgery. He used a general anesthetic combining wine with a herbal concoction called mafeisan ("cannabis boil powder"). Besides being respected for expertise in surgery and anesthesia, Hua Tuo was famous for his abilities in acupuncture, moxibustion, herbal medicine, and medical Daoyin exercises. He developed the Wuqinxi ("Exercise of the Five Animals") from studying movements of the tiger, deer, bear, monkey, and crane. 展开
duckie08
你好!为你翻译如下:

华佗是中国的医生,生活在中国历史上的汉末三国时代。据《三国志》和《后汉书》记载,华佗是中国第一个在手术过程中使用麻醉的。他使用一种用酒和草药药汁混合在一起的称为麻沸散(即“大麻熬粉”)的麻醉药。除了高超的手术和麻醉技术受人尊敬,华佗还以针灸、艾灸、中草药和中医导引书方面的能力而闻名。他模仿虎、鹿、熊、猴和鹤的动作,创造了五禽戏(即“五种动物的运动”)。

希望对你有帮助,祝你开心!
华佗是中国古代汉朝后期三国鼎立时期的一名医生。据三国和后汉记载,华佗是中国历史上第一位在外科手术中使用麻醉剂的人。他将普通的麻醉剂与酒结合形成一种叫做麻佛散的草本跳河物。初次之外,华佗不仅在外科和麻醉剂方面受到尊敬,同时在针灸,艾灸,草药和医学导引操方面也颇有名气。通过模仿老虎、鹿、熊、猴子和鹤的动作,他开创了五禽戏(五种动物的动作)。
不能总吃方便面
华佗是中国的一位内(外)科医生,他生活在中国历史上的汉末三国时期。据《三国》,《后汉书》记载,他是中国第一位在手术中使用麻醉术的人。他使用了一种普遍的麻醉剂,将酒和一种草本混合物结合起来,被称作麻沸散(麻沸散)。除了在外科手术和麻醉方面的专业性大受推崇外,华佗也因其针灸,艾灸,草药以及医学的(健身)练习能力而著名。他通过研究老虎,鹿,熊,猴子(鸟),猿的动作而发明了五禽戏(五种动物的运动)。