上海话可以吗怎么说

阿肆说教育

可以伐啦。

就是上海话的“可以吗?”“行吗?”想要取得你的同意或者许可。

上海话是上海本土文化的重要根基。上海话是吴语的重要代表,与吴语太湖片其他方言基本能互通,是现代吴语地区比较有影响力的一支语言。上海话是以原先上海本地的方言为基础,自然融合上海开埠后的吴语区各地移民方言而成的一支新型城市吴语。

明-清中期。

上海早期人口主要从西南松江地区扩散而来。上海方言与松江方言经过长期独立发展,逐渐形成了一个有别于松江方言的上海方言区。上海方言最有权威和代表性的是上海老城区方言。

历史上苏州府和嘉兴府是两个大府,经济发达,文化繁荣,松江府却相对落后,而上海地区又是在近海滩,所以就整个松江地域的方言来说在太湖片里发展是很缓慢的,上海方言更为古老,它保留着许多古老的语音和词语。