facility / equipment / device 的区别

不得了了嘛
equipment
n.[U]
1. 配备,装备
The complete equipment of the new hospital will take a year.
把这个新医院的设备配齐要化一年时间。
2. 设备;器械;用具
The store sells tents and other camping equipment.
这家商店出售帐篷和其他野营用具。
3. 才能,知识;素养
We never doubted his equipment for this important position.
我们从未怀疑过他担任此项要职的能力。

facility
n.
1. 能力;技能[U][S1][(+in/with)]
He has great facility in learning languages.
他很有学习语言的才能。
2. 容易,简易[U]
3. 设备,设施;工具[P][(+for)]
She had no cooking facilities in the room.
她房间里没有烧煮设备。
4. (供特定用途的)场所[C][(+for)]
The offender was sent to a correctional facility.
罪犯被送到教养院。
5. 便利,方便[C]
6. 熟练,灵巧;流畅[U]
He writes with facility.
他写作流利。
7. 【婉】厕所[P]
8. 温顺[U]

equipment 和 facility 都可译作“设备”,“器材”,但equipment 是不可数名词,指用于某一特殊目的的东西,供给品,装备等。如:
a completer of equipment
an important piece of equipment
basic kitchen equipment
stereo equipment
facility 是可数名词,常用复数形式。facilities指为一特殊活动或目的所提供的种种便利,包括设备、建筑物和服务等等。如:
production facilities
facilities for study
facilities for travel
sports facilities

device 装置,设计,策略,设备
这个既可以是抽象的,也可以是具体的
比如:
1. They use television advertising as a device for stimulating demand.
他们利用电视广告作为刺激需求的方法。
2. Her illness is merely a device to avoid seeing him.
她所谓生病只不过是避免见他的花招而已.
3. The device had undergone extensive testing.
这种装置经受过广泛的试验。

tool 工具
例句与用法:
1. Words are the tools of his trade.
言语是他那一行必不可少的工具。
2. The artist tooled a pattern onto the cover of the book with a hot needle.
那位艺术家用烧热的针在书的封面上烫出图案。
3. This program gives managers a valuable planning tool.
这套程序是经理人员制订计划的可贵的工具。
聚保华泰
只遇见不分离
device,一般指小型仪器。如计算器、MP3 等小型电子仪器。

Equipment 是比较大的仪器或机器(如大型计算机、压缩机等)。
Facility 是设施(如学校、厂房等)。
火绿茶
facility设施 equipment设备 device装置 我才刚上初二,我只知道意思,不知道怎么区分