英语写信的格式,最好有范文,写给好久不见的朋友

颜王宋

英文书信通常由下列五个部分组成:

1、信头(Heading) 信头包括写信人地址和写信日期,通常写在信笺的右上角。

2、称呼(Salutation) 称呼指写信人对收信人的称呼,如Dear Xiaojun,写在信头的下方和信笺的左边。

3、 正文(Body) 这是书信的主体部分,即写信人要表达的内容。正文要求文字通顺,层次分明,表意清楚。

4、结束语(Complimentary Close) 它是书信结尾的恭维话,相当于文中书信最后的“祝好”、“致礼”之类的话语。

5、签名(Signature) 签名通常签在结束语下方的中间偏右的位置。

扩展资料:

范文

Dear xxx,Long time no see. How are you doing lately ?I'm writing to tell you that I was admitted to a key university. It is my dream for many years, and finally my efforts paid off. I'm so happy that I'd like to share my happiness with you.

I know you still have one year to go before attending the college entrance examination. I'd like to give you some suggestions that may help you. In the first place, don't be panicked. Moreover, making good preparations is important to your suceess in the examination. Last, keep a normal heart.

So, wish you good luck. I will be wating for your good news.

Yours,xxx

sannianji2002
如果是电脑email格式,可以参考以下例文:【特别注意标点符号和格式】
由于email 已经有日期,所以一般都不写了。

Dear Tiffiany,
It's been a long time since I received your email.
**************
Hope to hear from you as soon as possibile.
Yours,
Jack 【这个是写信人的署名】提问者评价谢谢
tiffiany168
如果是电脑email格式,可以参考以下例文:【特别注意标点符号和格式】
由于email 已经有日期,所以一般都不写了。

Dear Tiffiany,
It's been a long time since I received your email.
**************
Hope to hear from you as soon as possibile.
Yours,
Jack 【这个是写信人的署名】
初釉dP
A 信头(Heading)
B 称呼(Salutation)
C 正文(Body)
D 结束语(Complimentary Close)
E 签名(Signature)
匿名用户
ssss