初音未来.ワールズエンド・ダンスホール歌词.分清巡音和初音。谢谢

miku幻想
「ワールズエンド・ダンスホール」
作曲:wowaka
编曲:wowaka
歌:初音ミク・巡音ルカ
翻译:cyataku

世界终结·舞厅

混杂著玩笑的边界线上
面向比台阶更远的彼方
既然根本就没什麼好事,呐
要试著牵起那双手吗?
要将那狼狈摔倒的舞,
是喔,在祭坛上跳起来吗?
在愕然之中头晕目眩
这样如何,就一起在这里!
尖锐的声音填埋了房间
将恶劣的意义卷成漩涡
反正,应该也没什麼好事
来吧,随心所欲地倾吐一空吧
简短话语联系起来的含义
连面都没见过就讨厌的理由
虽然再怎麼去找
再怎麼去找
也没法找到
一边害羞一边生气之类
一边低头一边窃笑之类
那种东西,反正,全都无聊透了!」
用三级跳的脚步来舞动吧
在世界的角落里数著节拍
因那稍稍有点接近的末世之感而倍感愉悦
要残留下那像是要忽然消失般的
下一个瞬间吗
滴溜滴溜滴溜溜 沈醉在旋转的世界中
只有旁观者的空间。
将竞技搭乘上末班电车,
既然根本就没什麼好事,呐,要试著牵起那双手吗?
总觉得和平时不太一样。
就试著相信那是命运的恶作剧。
那狼狈摔倒的舞,
对了,随心所欲地来玩弄它吧
无意义地反复动作的意义
配合音乐踩好脚步的理由
再怎麼去找
也是找不到的喔
想要在悲伤的时候舞动
想要在想哭的时候笑出来」
那种任性我已经不想奉陪了啊!
用流行乐来歌唱感觉吧
在世界,俯下头之前
还请将那紧紧抓住过的心的声音。
不要不要忘记了喔。
这片景致是何等的绚丽啊!
从这里看到的风景
反正一定不会有丝毫的改变,
要在那枯萎的地面爬行吗。
用三级跳的脚步来舞动吧
在世界的角落里数著节拍
因那稍稍有点接近的末世之感而倍感愉悦
要残留下那像是要忽然消失般的
下一个瞬间吗
永别了,望你珍重。
向终结的世界说道——

还有英文的
WORLD’S END DANCEHALL/ワールズエンド・ダンスホール
作曲&编曲:wowaka(现実逃避P)
原唱:初音ミク·巡音ルカ
英译:らさ
LRC:Naki·Laurant
Cross the borderline of black and white and
Climb the stairway,up and up we go.
Nothing good to do,just bored to death.hey,
Can I take your hand and steal you away?
Step and stumble,do you want to go on?
Don’t you worry,the alter is our floor.
Toss and turn and dizzy up oursleves and
Keep on dancing,you and me right here now.
Bury the room with all the shrill calls,voices
Swirl the senses,down and down we go,
Nothing good to do,just bored to tears.hey,
Why don’t we make a clean breast of it now?
Find the meaning of connecting with theae simple words,
Reson of disliking without seeing hers,
Finding it…finding it…no meaning,no resons.
I gnash my teeth with my face smiling shy,
[01:22.97]I smile with my eyes shut and everything black.”
I don’t want to bore myself with all of that nonsense!
Hop’n step’n may I have this dance
This is the world’s end.shall we do the”one,two”?
Drink in all of this apocalyptism
How about a little taste of daze and
Tick and tack,the moment’s moving on
Shoot now,”say cheese!”,our time is running out
Round and round and going round and round
Intoxicate.the world’s getting (high).
A spactial jusst for you bystanders,
Jump in the terminal,let’s start the race.
Nothing good to do,just bored to death.hey,
Can I take your hand and steal you away?
Something seems to be unusual,wrong.
Shall we believe in what is called”our fate”?
Step and stumble,do you want to go on?
No,no,how about making a fool of ourselves
Find the meaning of repeating all these foolish moves,
Reason to make steps as the music grooves,
Finding it…finding it…no meaning,no resons.
I just want to dance when I need a little blue,
I just want to laugh when Ineed a little tear.”
I don’t want to hear anymore of that ego!
Pop’n sense’n may I have this song
Berore the world’s end.shall we sing the”un,deux”?
My heart,it’s yours.can you hear the beat?
No no,not yet,Iwon’t forgrt how.
Oh my,look and see,what a lovely view!
There there,the world’s a monochrome highway.
Crawl and creep,not a single plece will move
Anyhow,it’s dead,nothing’s going to change.
Hop’n step’n may I have this dance
This is the world’s end.shall we do the”one,ywo”?
Drink in all of this apocalyptism
How about a little taste of daze and
Tick and tack,the moment’s moving on
Shoot now,”say cheese!”,our time is running out
Farewell,so long,have a nice day
Goodbye,to this world’s end(dancehall).
八云白
………………这是合唱 没分开唱
「ワールズエンド・ダンスホール」
作曲:wowaka
编曲:wowaka
歌:初音ミク・巡音ルカ
翻译:cyataku

世界终结·舞厅

混杂著玩笑的边界线上
面向比台阶更远的彼方
既然根本就没什麼好事,呐
要试著牵起那双手吗?

要将那狼狈摔倒的舞,
是喔,在祭坛上跳起来吗?
在愕然之中头晕目眩
这样如何,就一起在这里!

尖锐的声音填埋了房间
将恶劣的意义卷成漩涡
反正,应该也没什麼好事
来吧,随心所欲地倾吐一空吧

「简短话语联系起来的含义
连面都没见过就讨厌的理由
虽然再怎麼去找
再怎麼去找
也没法找到

一边害羞一边生气之类
一边低头一边窃笑之类
那种东西,反正,全都无聊透了!」

用三级跳的脚步来舞动吧
在世界的角落里数著节拍
因那稍稍有点接近的末世之感而倍感愉悦

要残留下那像是要忽然消失般的
下一个瞬间吗
滴溜滴溜滴溜溜 沈醉在旋转的世界中

只有旁观者的空间。
将竞技搭乘上末班电车,
「既然根本就没什麼好事,呐,要试著牵起那双手吗?」

总觉得和平时不太一样。
就试著相信那是命运的恶作剧。
那狼狈摔倒的舞,
对了,随心所欲地来玩弄它吧

「无意义地反复动作的意义
配合音乐踩好脚步的理由
再怎麼去找
也是找不到的喔

想要在悲伤的时候舞动
想要在想哭的时候笑出来」

那种任性我已经不想奉陪了啊!

用流行乐来歌唱感觉吧
在世界,俯下头之前
还请将那紧紧抓住过的心的声音。
不要不要忘记了喔。

这片景致是何等的绚丽啊!
从这里看到的风景
反正一定不会有丝毫的改变,
要在那枯萎的地面爬行吗。

用三级跳的脚步来舞动吧
在世界的角落里数著节拍
因那稍稍有点接近的末世之感而倍感愉悦

要残留下那像是要忽然消失般的
下一个瞬间吗

永别了,望你珍重。

向终结的世界说道——
九耀寒魄
认真地听了一遍,我很负责的告诉你——答案很简单:
每一个字都是初音和巡音一块发音的,只不过有时是初音未来高声部,巡音低声部;有时是巡音高声部,初音高声部而已~~~~~~
你仔细听听就知道了,每一个音都是复合音,一个清脆俏皮点的是初音的音色,其间低一点有点妩媚的沉声(相对的)是巡音的音色。
卡哇伊得修?阿娜达?