if you don't go there tomorrow,i ____(not),either

百度网友1dca5dd
If you don't go there tomorrow, I will not ( go there ), either. 这个是考查主将从现原则和省略原则相结合的一道题。
1. 主将从现原则: 在时间,条件,方式等状语从句中,从句用一般现在时表示将来,主句用一般将来时。
E.g. If it rains tomorrow, we will not go climbing.
When he comes, I will prepare a good meal for him.
2. 省略的现象很复杂。这里就题论题。因为题中前半句已经有了"go there tomorrow", 所以在主句中再一次出现同样的谓语动词时,就可以省略。
E.g. --- He often goes to the park after supper.
--- Me. too ( =I often go to the park after supper too.) 至于为什么用Me,不用I ,这是交际用语中的习惯。习惯用宾格代替主格。
E.g. --- Who is there? --- Me.
Youxuemao
will not. 明天如果你不去,我也不去。一般是将来时态,either是用于否定句的“也”。 也可以用TOO.
帅帅的花
if you don't go there tomorrow,i won't go____(not),either如果你明天不去那里,我也不去。
Elaine831216
won't
追问
为什么,后面可以加谓语动词吗