疏勒县属于哪个市?

热爱三农DO

疏勒县属于新疆维吾尔自治区。

疏勒县位于新疆维吾尔自治区西南部,喀什地区西北部,地处塔里木盆地西缘喀什噶尔绿洲中部,西面是帕米尔高原。东与伽师、岳普湖相连,南与英吉沙县接壤,西与克孜勒苏柯尔克孜自治州阿克陶县相邻,北隔克孜勒河与喀什市相望。疏勒县总面积为2394平方公里,全县辖3镇12乡、2个农林场、228个行政村、21个社区,耕地面积120万亩。

历史沿革

疏勒县是古疏勒国的一部分。清光绪十年(1884年)在恢武城,即道光七年(1827年)所筑喀什新汉城为治所,设疏勒直隶州时,使用汉唐疏勒古地名作为直隶州名而沿用。直隶州属喀什噶尔道。

光绪二十八年(1902年)疏勒直隶州升为疏勒府,府治即今疏勒县城。疏勒府本府范围包括今疏勒、岳普湖二县和阿克陶县的一部分。民国二年(1913年)改为疏勒县,仍属喀什噶尔道。

民国十八年(1929年)属喀什行政区,1943年属喀什督察专区。1949年以来先后属喀什专区,南疆行政区、喀什地区。

以上内容参考:百度百科-疏勒县