请帮忙翻译一下下面这段话好吗!

Modernsciencehasopenedupthepathfortheprogressofproductiontechniquesanddeterminedthedi... Modern science has opened up the path for the progress of production techniques and determined the direction of their development. Many new instruments of production and technological processes first see the light of day in the scientific laboratories. A series of newborn industries have been founded on the basis of newly-emerged disciplines of science and technology. Of course there are, and there will be, manytheoretical research topics with no practical application in plain sight for the time being. However a host of historical facts have proved that once a major breakthrough is scored in theoretical research, it means tremendous progress for production and technology sooner or later. 展开
iceapril0203
现代科学已经为生产技术的提高开辟了新的道路并决定了其发展方向。许多新型的生产设备或技术工艺在科学实验室里已见曙光。在新兴科技学科的基础上已经诞生了一系列的新型产业。当然,目前仍然有,而且将来也会有许多暂时没有实际应用价值的理论研究课题,然而大量的历史事实证明一旦在理论研究中取得了重大突破,就将意味着生产和技术水平的巨大跨越。

手工翻得,望采纳:)
仇恩娜娜娜
现代科技已经为铲平技术的提高开辟了途径并决定了其发展的方向。很多产品的新仪器和科技手段首先在科学实验室被创造出来。一系列的新生工业在新崭露头角的科技管理下兴起。当然,很显然眼下已经有或将产生很多具有理论性而没有实际应用性的调查课题出现。然而,历史性的事实主宰已经证实一旦理论性的调研有了巨大的突破,也就意味着产品和科技迟早会有巨大发展。
百度网友4c97731ac
现代科学已开辟了道路发展进步的生产工艺,确定了方向的发展方向。许多新仪器的生产、工艺过程第一次看到光明的日子在科学实验室。一系列的新生行业已建立新兴的学科基础上的科学和技术。当然有,也会有许多理论研究与实际应用主题不露暂时的。然而大量的历史事实证明,一旦一个重大突破理论研究得分,这意味着巨大的生产和技术进步是迟早的问题。