“有利于……”“不利于……”分别可以用哪几个英语词组(短语)表示?

多多益善啊,谢谢... 多多益善啊,谢谢 展开
朝霞传承传统文化

一、有利于……

  1. be conducive to
    例如Team-based learning may also be conductive to this effort.
    团队为基础的学习也可能有助于这方面的努力。

  2. in favour of

    例如We are in favor of her promotion to president.我们赞成她升为总裁。

  3. make for

    例如The same principle may make for smoother
    writing.
    这同一原则也可使文章写得更通顺。

  4. to the benefit of

    例如The agreement inures to the benefit of the
    employees.

    这协定对雇员的权益有利。

   二、不利于……

    1.go against

        例如The war is going against us.这场战争对我们很不利。

    2.adverse to

        例如Their assistance is adverse to promoting my plan .

        他们的帮助不利于进行我的计划。

    3.be bad for

       例如Too much greasy food is bad for you.
       太油腻的食物对你不利。

百度网友dfa24e5635
“有利于……”be good for- - - - , be beneficial to-- -- , do good to - -- -

“不利于……”be bad for - - - - , be harmful to- -- - , do harm to - - - -
yulinyan770720
有利于be good to... 或是be propitious to...
不利于go against 或是make against
普通用户平常心
有利于
be propitious to vail in favor of make for favor
关联词条:
profit be favo(u)rable to sb favour conduce
不利于
go against make against went against
关联词条:
go ill with to the disadvantage of count agaist adverse to