能帮忙分析下这个英语句子的成分吗?谢谢啦 5

thewouldbeworryinginanycircumstancesbutwhenwehavecrumblingandcrampedstateschools,itfe... the would be worrying in any circumstances but when we have crumbling and cramped state schools, it feels almost grotesque
1,中间这段 but when we have crumbling and cramped state schools ——为什么一个是ing 形式,一个是 ed 形式,是因为一个主动非谓语一个被动非谓语 修饰 schools 吗?
2,cramp 如果表示被动 we have( cramped state schools )怎么翻译呢?
西门乳

你好,

crumbling and cramped 都是形容词修饰 state school

破碎且拥挤不堪的州立学校

此处:

crumbling-破碎的

cramped-狭窄的

帐号已注销
crumbling你现在分词表示现在的状况表进行表主动“”崩塌的”
crambed表云,过去分词表被动意思是拥挤的。
这两个词在这里都是做定语修饰这个国办的学校。